Datum objave: 09. Lipanj 2017

Koga Plenković "mulja" - Zekanovića ili predloženu ministricu obrazovanja Divjak

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrastov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović kazao je da će podržati nove ministre s obzirom na ispunjeno Hrastovo traženje da se reforma obrazovanja nastavi i to u smjeru u kojem ju je vodila ova Vlada, a to je smjer pluralnosti i uključenosti stručnjaka različitih svjetonazorskih i političkih opredjeljenja. Tvrdi da je od premijera Plenkovića dobio potvrdu da će  prof. dr.sc. Dijana Vican ostati voditeljica stručnog povjerenstva, a dr.sc. Jasminka Bulej Culej voditeljica Ekspertne radne skupine . No upravo je to ono što ne želi vjerojatna ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. Na pitanje tportala kako komentira dogovor Hrasta i HDZ-a, rezolutno kaže: 'Ja tvrdim da to nije istina. Ako je to istina mi nemamo što raditi zajedno'.

Napominje da je prava adresa za to pitanje premijer Plenković. Divjak tvrdi da s njim sinoć nije razgovarala o imenima, već da je Plenković pristao da se proces reforme obrazovanja depolitizira. A ekspresan sastanak odvio se i u petak poslijepodne. Nakon što je Hrast objavio priopćenje, Divjan koja je cijeli dan u Saboru i Predrag Štromar, odjurili su preko puta u Vladu.

'Na koncu ako netko preuzima određene odgovornosti može izabrat i ekipu s kojom će surađivati', kazala je Divjak aludiravši kako je na njoj, ako postane ministrica, da odabere one koji će kurikularnu reformu provoditi.

 

'Gradimo sve na povjerenju da jedna i druga strana ulazi u proces otvoreno i s jasnim ciljem. Ja podupirem koncept da se u Hrvatskoj konačno napravi nacionalna platforma koja će omogućiti da doista provedemo kurikularnu reformu, ne samo nacrt. To je šire od partikularnih interesa', poručila je Divjak za tportal.
 

Iz kategorije: Vijesti