Datum objave: 06. Lipanj 2017

Policija zatekla više od 270 vozača pod utjecajem alkohola,krenule strože kontrole

Diana Ferić
Diana Ferić

Čak 30 prometnih nesreća koje su se dogodile na šibenskom području u proteklih pet mjeseci skrivili su vozači koji su vozili u alkoholiziranom stanju. U tim su nesrećama poginule dvije osobe, a 11 ih je ozlijeđeno. Policija je u tom razdoblju zatekla čak 279 vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola. To je jedan od razlog da se i na šibenskom području od jučer, 5. lipnja do 11. lipnja provode pojačane kontrole u prometu i nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droge. Riječ je o ciljanim akcijama koje su organizirane na području zemalja Europske unije pa tako i u Hrvatskoj, sukladno aktivnostima organizacije TISPOL

„Posebna pozornost bit će usmjerena na mlade vozače. Mladi su u alkoholizirano stanju od početka ove godine skrivili 7 prometnih nesreća i to dvije s poginulim osobama, dvije s ozlijeđenim osobama te tris materijalnom štetom“, ističe Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko – kninske.

Pojačane aktivnosti, koje će biti prvenstveno usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola ii droga, ali i na druge prekršaje koji uzrokuju prometne nesreće s teškim posljedicama, kontinuirano će se provoditi u narednom razdoblju na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele Županije šibensko-kninske, stoga Vas pozivamo da putem svojih medija o ovoj akciji upoznate sve sudionike u prometu i da ih upozoravate da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droge i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ako dođe do prometne nesreće.
 

Iz kategorije: Vijesti