Datum objave: 30. Svibanj 2017

Uz prometne čvorove Rokići i Njivice prioritet je i zaobilaznica oko Brodarice

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Željko Burić održao je danas radni sastanak s direktorom Hrvatskih cesta d.o.o. Josipom Škorićem i suradnicima o ulaganju Hrvatskih cesta s prezentacijom Prostorno-prometno-građevinske studije cestovne mreže državnog značenja na širem području Grada Šibenika koja je usklađena s prostorno-planskom regulativom grada Šibenika. Studiju je izradio Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

Prezentacija je obuhvatila rješenja prometne problematike u gradu Šibeniku, a istaknuti su projekti izgradnje čvora Njivice i čvora Rokići u Šibeniku potom izgradnja obilaznice Brodarica, te drugog kolnika uz državnu cestu D8 od Šibenskog mosta do Brodarice.

„Nakon što su na čvoru Meterize uklonjeni semafori te se već vide obrisi dvaju suvremenih rotora i nadvožnjaka, s Hrvatskim cestama ozbiljno smo počeli razgovarati o idućim prometnim investicijama u našem gradu. Grad Šibenik na sebe je preuzeo rješavanja pitanja prometa u mirovanju, izgradnjom podzemne garaže na Poljani koja kreće na jesen, dok ćemo u suradnji s Hrvatskim cestama nastaviti raditi na prioritetnim projektima koji će riješiti dugogodišnje prometne probleme u Šibeniku.“, kazao je danas gradonačelnik Željko Burić nakon održanog radnog sastanka s predstavnicima Hrvatskih cesta.

 

„Zapostavljenost grada Šibenika u odnosu na državne ceste dovela je do zagušenosti prometa na šibenskom području što nastojimo promijeniti zajedničkim dogovorom s Gradom Šibenikom utvrdimo prioritetne projekte“, istaknuo je Josip Škorić.

Predstavnici Grada Šibenika i Hrvatskih cesta obišli su radove na rekonstrukciji čvora Meterize, investiciji vrijednoj 13,3 milijuna kuna bez PDV-a koju financiraju Hrvatske ceste. Prilikom obilaska gradonačelnik Burić i direktor HC-a Škorić iskazali su zadovoljstvo viđenim.

Tijekom ljetne sezone na čvoru Meterize će biti uspostavljena privremena regulacija prometa, a završetak radova predviđen je na jesen.
 

Iz kategorije: Vijesti