Datum objave: 24. Svibanj 2017

Šibenik će naredna četiri dana ugostiti poznate svjetske putnike poput Stipe Božića i Ivice Kostelića

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik će na svojim trgovima od 25. do 28 svibnja ugostiti najpoznatije putopisce i putnike iz Hrvatske i svijeta , u sklopu šestog izdanja Croatia Travel Festivala/Hrvatskog festivala putnika. Oni će kroz edukacije, predavanja, radionice i zabavu publici prenijeti svoja iskustva i priče s dalekih putovanja.

Program festivala na konferenciji za medije predstavili su danas gradonačelnik Željko Burić, direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole te predsjednik Hrvatskog kluba putnika i organizator festivala Nikola Baraka. U sklopu CTF-a bit će dodijeljena „Nagrada Dijana Klarić“ piscu najboljeg putopisa, o čemu je govorila Maja Klarić.


„Šibenik će ovog vikenda biti mjesto susreta svjetski poznatih putnika, putopisaca i zaljubljenika u putovanja i egzotične destinacije. Čast nam je što se svi oni šestu godinu zaredom okupljaju baš u našem gradu koji je postao turistički hit u Hrvatskoj i svijetu. Festival putnika bit će sjajna najava početka još jedne uspješne turističke sezone koja je pred nama, a ujedno će označiti i početak koncertne sezone na tvrđavi sv. Mihovila.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić prilikom predstavljanja programa ovogodišnjeg Hrvatskog festivala putnika.

 

Direktor TZ-a grada Šibenika Dino Karađole istaknuo je je kako je riječ o jedinstvenom festivalu koji promovira Šibenik u svijetu, a svim sudionicima Turistička zajednica grada Šibenika i Udruga vodiča Mihovil osigurala je besplatno razgledavanje povijesnog djela Šibenika.

Tajfestival pokrenuo je Hrvatski klub putnika, a u četiri dana trajanja ugostit će, između ostalih, i Stipu Božića, Ivicu Kostelića, Jasena Boku, Rianu Petanjek te poznatu producenticu Ashley Colburn, dobitnicu prestižne nagrade Emmy.

„Ove godine uveli smo i određene novosti, pa će tako svi zainteresirani gotovo sva predavanja moći pratiti uživo preko live streaminga na festivalskoj facebook stranici. Posebno nam je drago što je Croatia Travel Festival ostvario suradnju i s Tvrđavom kulture Šibenik koja nam je omogućila da u sklopu festivala imamo jedan veliki koncert na tvrđavi sv. Mihovila, grupe S.A.R.S.“, istaknuo je organizator festivala Nikola Baraka.

Zadnjeg dana festivala, 28. svibnja 2017., u Hrvatskom narodnom kazalištu bid će održana svečanost u povodu dodjele „Nagrade Dijana Klarić“, a nastupit će Sara Renar.
 

Iz kategorije: Vijesti