Datum objave: 23. Svibanj 2017

Josip Živković o izborima:Imamo najbolji rezultat u Dalmacij jer smo ušli u drugi krug!

Diana Ferić
Diana Ferić

Priznajući da je koalicija SDP,HSS;HSU i Anton Dobra postigla loš rezultat u Gradu Šibeniku, svega oko 15 posto na izborima za gradonačelnika, njezin prvi čovjek Josip Živković, kandidat za gradonačelnika Šibenika ipak se nije „posuo pepelom“ niti je, na današnjoj konferenciji za novinare iskazao preveliko nezadovoljstvo. Povodeći se valjda za onom izrekom da je čaša poluprazna ili polupuna, ovisno o tomu gleda li ju pesimist i optimist, on je danas posebno  istaknuo činjenicu da je jedino šibenski SDP u Dalmaciji ide u drugi krug i to i na razini Grada Šibenika i Županije, što znači da su najblje prošli.

„ Brojke o rezultatima izbora govore sve i tu se nema što puno komentirati. Međutim, to što je velika razlika u postotku dobivenih glasova između mene i kandidata HDZ –a ne predajem se. To ni u kome slučaju neće značiti da se nećemo nastaviti truditi u drugom krugu jer nije sve riješeno. Pozivam sve birače da izađu na izbore i glasaju po svojoj savjesti. Meni bi bilo drago da glasaju za mene, ali važnije od toga mi je da glasaju slobodno i bez straha“, kazao je Živković napominjući da će „puno pametniji“ biti nakon drugog kruga izbora za gradonačelnika Šibenika.

U odgovoru na novinarsko pitanje o uzrocima te velike razlike istaknuo je kako je na to utjecalo više faktora.

„SDP se općenito u Dalmaciji rasipa, ali očito je i da poruke koje smo slali nisu doprle do birača kako smo mi to željeli. Na to su sigurno utjecale i ekstremne količine novca koje je gradonačelnik Burić utukao u vlastiti marketing i marketing gradske uprave. Ja idem Šibenikom i vidim nepokošenu travu, derutne autobuse. Jadrija se raspada i ja to ne mogu mirno gledati, ne mogu se s tim pomiriti, ali mnogi očito mogu“, objasnio je Živković, a na primjedbu da je kampanja bila blaga odgovorio je da on nije „sumo borac i da ne voli niske udarce“.

Po onomu što je kazao na konferenciji za novinare u drugom krugu neće bitno mijenjati ni izbornu strategiju.
„Ja se bavim realnim svijetom, dolazim iz realnog sektora i znam kako voditi ovaj grad. Takav sam kakav jesam i ne želim se služiti niskim udarcima. Nika nisam gledao osobu koja je gradonačelnik niti se njome bavio. Meni je samo bitno kako ta funkcija utječe na život građana“, tvrdi Živković.

Vjeruje i da njegove poruke nisu imali veći utjecaj na birače jer je bilo osam kandidata pa je u javnom prostoru zavladala svojevrsna kakofonija i smatra da će u drugom izbornom krugu u kojem se sučeljavaju samo dva kandidata put do birača biti lakši.

Iz kategorije: Vijesti