Datum objave: 17. Svibanj 2017

Ministru Mariću projekt TEF najvažniji u njegovom mandatu

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministar državne imovine Goran Marić obišao je jučer poslijepodne,u pratnji gradonačelnika Šibenika Željka Burića, zemljište nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura TEF d.o.o. u Crnici i kazao da je projekt TEF najvažniji projekt u njegovom aktualnom mandatu.

Riječ je o 28 hektara zemljišta u srcu grada, 500 metara zračne linije udaljenog od stare gradske jezgre i katedrale sv. Jakova.

„Drago mi je biti u Šibeniku koji se probudio u zadnjih nekoliko godina, pogotovo na ovom mjestu koje je budućnost Šibenika i svih njegovih građana. Ovdje će se stvarati nova radna mjesta, na ovom projektu će se zapošljavati mladi i zaustavljati njihov odlazak i zbog ovoga će Šibenik biti grad budućnosti. Vlada daje punu potporu ovom projektu i naći ćemo najbolji mogući način kako ovaj prostor u potpunosti upogoniti, a zadovoljstvo mi je naglasiti i kako sam ovaj projekt odabrao za najvažniji projekt svojega mandata. Već ove godine izradit ćemo prijedloge rješenja za ovu lokaciju i zaista se veselim nekom novom licu ovoga grada“, istaknuo je ministar Marić prilikom posjete TEF-u.

„Ponosan sam na to što se itekako isplatio naš vrijedan rad u protekle četiri godine na rješavanju pravno-imovinsko-financijskih problema koje smo zatekli oko TEF-a. Riječ je o komliciranim odnosima koje smo napokon riješili, a uspostavom Ministarstva državne imovine i radom ministra Gorana Marića cijeli proces je dodatno ubrzan i dobio je podršku državne vlasti. Ovo je prostor koji je sada oslobođen svih dugova i on je spreman za nova ulaganja i nove projekte, od kojih će koristi imati svi naši sugrađani i cijeli grad, stoga se zahvaljujem i ministru Mariću na podršci našim nastojanjima.“, izjavio je gradonačelnik Željko Burić prilikom obilaska prostora TEF-a s ministrom državne imovine Goranom Marićem.

 

Na ranijem sastanku gradonačelnika Burića i ministra državne imovine Gorana Marića postignut je dogovor da Grad Šibenik i Republika Hrvatska zajedno pokrenu valorizaciju TEF-a, a dug Grada mjerodavnim ministarstvima regulirat će se raspodjelom udjela u projektu TEF-a. U tijeku je međunarodni natječaj za osmišljavanje arhitektonsko -urbanističkog uređenja prostora 'European 14', kojim će struka osmisliti izgled navedene lokacije. Podsjetimo, nagodbom s INA-om, uz značajno umanjeni iznos, Grad Šibenik je isplatio najvećeg vjerovnika, čime je riješio imovinsko-pravne odnose na navedenoj lokaciji.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3