Datum objave: 15. Svibanj 2017

Nijemac "letio" u svom mercedesu autocestom kod Pirovca s više od 200 kilometara na sat

Diana Ferić
Diana Ferić

Najveća nedopuštena brzina kojom se vozilo na području Šibensko – kninske županije , a koju je sankcionirala policija je 205 kilometara na sat kojom je svoj BMV na autocesti A1 kod izlaza Pirovac vozio jedan 39 – godišnji njemački državljanin, stoji u redovnom izvješću Policijske uprave šibensko – kninske o stanju u prometu proteklog tjedna.

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, od 8. do 14. svibnja, na području Šibensko – kninske županije dogodilo se 16 prometnih nesreća, i to šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 osoba lakše, a četiri su teže ozlijeđene.

Analizom uzroka tih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške vozača bile neprilagođena brzina kretanja vozila, nepoštivanje prednosti prolaska te nepropisno kretanje po kolniku 3

U promatranom vremenu protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto 385 mjera i to najviše zbog nepropisne brzine,155 te zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29. Pod utjecajem alkohola uhvaćeno je 11 vozača. tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 9 vozača i 4 vozila.

 

Iz kategorije: Vijesti