Petak, 12 Svibanj 2017 12:39

Klapa Maslina darovala gradonačelniku Buriću uglazbljenu pjesmu iza koje su Bilić i Eterović

Napisala: 
Klapa Maslina darovala gradonačelniku Buriću  uglazbljenu pjesmu iza koje su Bilić i Eterović

Jedna od najpoznatijih hrvatskih klapa, šibenska klapa Maslina snimila je  pjesmu „Šibeniče, samo s nama naprid hodi“ kao iskaz potpore kampanji sadašnjem gradonačelniku Šibenika dr. Željka Burića za osvajanje novog mandata na predstojećim lokalnim izborima. Tekst je napisao Frane Bilić, a glazbu Toni Eterović.

„Hvala Branku Bubici, klapi Maslina i ostalim autorima ove izvrsne pjesme. Ona odiše upravo onim duhom optimizma koji danas vlada u našem gradu. Šibenik je sada u potpunosti drugačiji grad nego što je bio prije četiri godine, stvari su krenule u dobrom smjeru, projekti se završavaju i uistinu čitav svijet skida kapu na spomen našeg grada, kao što to pjesma i kaže,“ izjavio je gradonačelnik Šibenika i ponovni kandidat za tu funkciju dr. Željka Burić.

Pjesma „Šibeniče, samo s nama naprid hodi“ inspirirana je ljepotama, motivima i napretkom koji se dogodio u Šibeniku u protekle četiri godine otkako je na čelu grada dr. Željko Burić, a možete je poslušati i preuzeti na sljedećim linkovima:

https://www.youtube.com/watch?v=clTRdM_Zyy0

http://bit.ly/2pED0Y3

Tekst pjesme:

Di je lipo, lipše bit će,
Di je slatko bit će slađe,
Samo s nama Šibeniče
Naprid plove tvoje lađe.

Ništa drugo tili ne bi
Neg’ da ti se lipost vidi
Tvoji ljudi daju tebi
Život koji živitvridi

Šibeniče ispod ruke
Samo s nama naprid hodi
Procvitat će kamen tvoj
Jer te prava ruka vodi.

Šibeniče ispod ruke
Nek’ te vodi ko te voli
I neka svit opet kaže
Šibeniče kapa doli.

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!