Datum objave: 04. Svibanj 2017

Na listi HDZ -a za Gradsko vijeće puno anonimnih i novih imena u politici

Diana Ferić
Diana Ferić

Veća zastupljenost žena i mladih te zastupljenost kandidata iz svih dijelova grada bili su kriterij u sastavljanju liste kandidata za Gradsko vijeće Grada Šibenika, kazao je danas na predstavljanju liste Željko Burić, kandidat HDZ za šibenskog gradonačelnika. Osim članova HDZ –a na listi je i Siniša Bušac iz HSLS te nekadašnji HSS –ovac, sada nezavisni Boris Dukić iz Zatona. Željko Burić je kazao da je to suradnja koja već duže vrijeme traje te je zahvalio Siniši Bušcu na izvanrednoj suradnji u Gradskom vijeću u protekle četiri godine. Veća zastupljenost žena nije zbog propisane kvote već je to, kao i davanje prednost mladima poruka našim biračima. HDZ računa na veliku potporu mladih i pokazuje oslonac na žene. Tu i tamo ima među nama neka sijeda dlaka, ali to je zbog iskustva. Drago mi je i što surađujemo s Nezavisnom listom Borisa Dukića jer on potvrđuje korektan, profesionalni odnos u politici““, kazao je Burić.

 

Na listi je dosta do sada anonimnih ljudi, a neke, kako nam je priznao, osobno ne pozna niti nositelj liste Željko Burić. Na listi su i neka poznata imena iz javnog života poput glumca Jakova Bilića i sportašice Nives Radić koja ej na današnje predstavljanje došla na štakama jer je na natjecanju ozlijedila petu.


Danijel Mileta, kandidat za zamjenika gradonačelnika je napomenuo kako su u protekle četiri godine pokazali smo što znaju i mogu te je poručio „Šibeniče samo naprid“, a kandidat za drugog zamjenika gradonačelnika Paško Rakić je ustvrdio:
„Kao predstavnik mlađe generacije drago mi je što mogu priopćiti da moram reći da je od 25 kandidata na našoj listi 15 osoba mlađih od 35 godina. To je poruka mladima da ćemo nastaviti sve aktivnosti koje su se događale u proteklom mandatu od gradnje dječjih vrtića, razvoj visokoškolskim ustanova i formiranje Sveučilišta do stanova POS –a da ovaj grad ima budućnost“.

Željko Burić je kazao kako očekuje pobjedu u prvom krugu te da će HDZ u Gradskom vijeću samostalno formirati vlast. Na listi je dosta do sada anonimnih ljudi, a neke, kako nam je priznao, osobno ne pozna niti nositelj liste Željko Burić.


Kandidati za članove Gradskog vijeća:
1. dr. med. Željko Burić
2. Danijel Mileta
3. Tomislav Lucić
4. Jakov Bilić
5. Radojka Danek
6. Stipica Protega
7. Nives Radić
8. Dario Kulušić
9. Boris Dukić
10. Branimir Zmijanović
11. Dragan Zlatović
12. Zrinka Abramović
13. Siniša Bušac
14. dr. sc. Zorana Bačelić
15. Dino Papak
16. Branka Badžim
17. Ana Banovac
18. Antoni Biberica
19. Ivana Papak
20. Petra Bulat
21. Marko Plenča Mudrić
22. Lucija Makarin
23. Katarina Miljković
24. Marko Lokas
25. Viktorija Marin

Iz kategorije: Vijesti