Datum objave: 02. Svibanj 2017

Prvi međunarodni skup vlasnika kultnog fiće ovog mjeseca u Šibeniku i Primoštenu

Diana Ferić
Diana Ferić

Dalmatinski fićo klub organizira prvi put Međunarodni Fićo koji će se 20. svibnja ove godine održati u Šibeniku i Primoštenu .

Počet će okupljanjem svih sudionika na šibenskom mostu. U pratnji policije posjetit će Šibenik i svoja vozila parkirati na šibenskoj rivi. Druženje će nastaviti u autokampu Adriatic u Primoštenu te u samom Primoštenu.

U pozivu organizatora stoji i upozorenje: „Molimo vas da na skupu ne iskazujete obilježja bivše države jer se Dalmatinski fićo klub u slučaju nesuglasica ograđuje od toga i ne snosi nikakvu odgovornost“, budući da se taj automobil povezuje s bivšoj Jugoslavijom u kojoj se proizvodio. Inače, taj oldtimer slavi 62 godine od početka proizvodnje u jugoslavenskoj tvornici Zastava iz Kragujevca.

Pod imenom Zastava 750, izrađivali su ga prema uzoru na Fiatov model 600. Zbog tog se u narodu uvriježilo ime Fićo, a zbog svoje niske cijene i dostupnosti, bio je omiljeno vozilo tadašnje radničke klase. U 30 godina proizvodnje u Kragujevcu radnici su sklopili 923.487 komada u devet različitih modela. Trošio je malo goriva, bilo ga je lako održavati pa su ga koristili policija, vojska, hitna pomoć i ostale državne službe. Godinama su ga nadograđivali, pa je model s najsnažnijim motorom mogao ubrzati do 125 kilometara na sat.

Prijave za prvi međunarodni fićo skup u organizaciji Dalmatinkog Fićo KLUBA primaju se najkasnije do 13.05.2017. na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Za detaljne informacije nazovite 00385(0)998098130 Ivan Lendić i 00385(0)958686919 Tomislav Juras. Prijava mora sadržavati ime i prezime vozača, grad i država, marka i godište vozila, broj osoba (suvozači), kontakt telefon i e-mail adresa.
REZERVACIJE SMJEŠTAJA:Za sudionike skupa koji donesu vlastiti šator smještaj u kampu je osiguran a za sve one koji žele apartman ili vlastiti aranžman mogu se prijaviti na e-mail adresu : www.toraduca.hr ili u koliko netko želi smještaj u kampu (mobilne kućice,bungalovi) mogu se prijaviti na e-mail adresu: www.camp-adriatic.hr ili www.adriatiq.com (Važno je da navedete da ste sudionik fićo skupa jer su cijene smještaja umanjene za sudionike skupa) Apartmani su udaljeni 2,5km od kampa
Kotizacija po sudioniku skupa je 50kn

Iz kategorije: Vijesti