Datum objave: 28. Travanj 2017

Projekt budućeg studentskog kampusa predstavaljen na mjestu gdje će se graditi-na Palacinu

Diana Ferić
Diana Ferić

 Nakon što je jučer u vladi u zagrebu potpisan ugovor za gradnju studentskog kampusa na Palacinu vrijedan 84 milijuna kuna dana je taj projekt novinarima predstavljen na lokaciji na kojoj će kampus biti izgrađen, u bivšem vojnom kompleksu Palacin.

 

„Zadovoljstvo mi je predstaviti vam danas ovaj iznimno važan i velik projekt za naš grad, nakon što smo jučer u Vladi Republike Hrvatske potpisali ugovor za početak njegove izgradnje. Visokoškolsku infrastrukturu i studijske programe u Šibeniku podržavamo i gradimo na svakodnevnoj razini, no projekt izgradnje studentskog kampusa, koji je vrijedan 84 milijuna kuna, nešto je na što sam posebno ponosan. Projekt razvoja visokoobrazovnog sustava u Šibeniku i dislocirani studij Energetike jedan su od mojih najvećih prioriteta i to smatram jednim od temeljnih stupova razvoja našega grada. Do sada je u Šibeniku u obrazovanje uloženo preko 120 milijuna kuna, a s velikim ulaganjima nastavit ćemo u i narednom mandatu. Našim mladima želimo ponuditi što kvalitetnije studijske programe i infrastrukturu, a kao krajnji cilj želimo im omogućili ostanak u Šibeniku, gdje će moći ostvariti svoju autonomiju, stvarati nova radna mjesta i zasnivati svoje obitelji. A Grad će im pri tome i dalje biti veliki partner“, kazao je  je gradonačelnik Šibenika Žrljko  Burić.

 

Nastavak je to ulaganja u razvoj visokog obrazovanja i popratne infrastrukture u Šibeniku  što je prioritet u radu gradonačelnika Burića. Riječ je o još jednom velikom šibenskom projektu u području obrazovanja, nakon osnivanja studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora i nadogradnje zgrade Veleučilišta, priopćili su iz Ureda gradonačelnika Šibenika.

Studentski kampus sastojat će se od studentskog doma, koji će moći primiti 332 studenta, a na raspolaganju će im biti i novi restoran, učionice, laboratorij te cjelokupna infrastruktura za što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Ukupna površina cijelog objekta iznosi 7863,38 m2 i realizacijom ovog projekta Šibenik će dodatno učvrstiti svoju ulogu važnog studentskog centra u ovom dijelu zemlje.
„ Nakon uvođenja novih studijskih programa, čije kvote su popunjene do kraja, evidentno je da postoji potreba za izgradnjom nove visokoškolske infrastrukture, što je svakako u skladu s našom vizijom i planovima“, istaknula je Anita Grubišić, dekanica Veleučilišta u Šibeniku.

Grad Šibenik je  s Veleučilištem i Studentskim centrom u Šibeniku prijavio taj projekt u studenom prošle godine na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju, u okviru Operativnog programa ' Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.'

U obilsaku  nekadašnjeg vojnog objekta Palacin, koji je u derutnom stanju, bili su  zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, predstavnici Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica i Tanja Radić Lakoš te Zoran Popović, arhitekt koji je izradio projekt budućeg kampusa.

Gradonačelnik Burić zahvalio je Upravnom odjelu za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika jer su  još jednom polučili uspjeh u pripremi cjelokupne dokumentacije i aplikacije za sredstva fondova Europske unije.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3