Datum objave: 28. Travanj 2017

Nema dokaza da je ubojica Boris Luketa imao pomagača u obračunu u kući obitelji Keranović

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija u dosadašnjoj kriminalističkoj obradi nije utvrdila da je Boris Luketa, koji je zbog oko 420 000 eura koje je posudio obitelji Keranović ubio bračni par Keranović i Ivana Bajića, imao pomagača, a sumnjaju da će se išta u vezi s tim promijeniti do kraja istrage. Motiv i način izvršenja tog zločina još se istražuju. Luketu terete i za teško djelo ubojstva u pokušaju sina ubijenog bračnog para, Kemala Keranovića, kojeg je policija netom nakon pokolja u njegovoj kući ispitala.

„Kriminalističko istraživanje policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave i Ravnateljstva policije u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku, vezano za događaje od 26. travnja oko 16,35 sati u Brodarici, se nastavlja i to na okolnosti tri kaznena djela teškog ubojstva počinjena na štetu 74-godišnjaka, njegove 70-godišnje supruge i 65-godišnjaka i kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju na štetu 51-godišnjaka. Za sva ova kaznena djela je osumnjičen 59-godišnjak“, priopćila je Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko – kninske.

Osumnjičeni Boris Luketa koji je zbog pokušaja samoubojstva u policijskom okruženju 27. travnja s teškim ozljedama glave prevezen na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Split, i dalje se nalazi u životnoj opasnosti.
 

Iz kategorije: Vijesti