Datum objave: 21. Travanj 2017

HDZ i SDP odmjerili snage već kod prikupljanja potpisa danas na Poljani

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski i županijski kandidati dviju najvećih stranaka na predstojećim lokalnim izborima - HDZ –a i SDP –a danas su na istom mjestu, ispred zgrade kazališta, jedni nasuprot drugima prikupljali potpise za kandidature za mjesto župana i gradonačelnika Šibenika. Počeli su slično, tek bi koji prolaznik stao i stavio svoj potpis na liste da bi u 10.30 minuta, kada je u županijskim i gradskim službama i institucija počela marenda na HDZ –ovom štandu odjednom nastala gužva pa se potpisivanje čekalo u redu. Svi odreda bili su to čelni ljudi gradski i županijskih institucija u zdravstvu, kulturi, neki poznati sportaši poput Nives Radić, glumac Jakov Bilić te ravnatelji mnogih srednjih škola. Svoj je potpis došao dati i nekadašnji prvi čovjek županijskog HDZ –a Ante Kulušić te neki osnivači HDZ kao što su Čedo Petrina i Ivica Bratić.

 

Josip Živković, SDP –ov kandidat za gradonačelnika Grada Šibenika, gledajući to komentirao je da se sada javno pokazalo tko su „HDZ –ovi uhljebi“.

Međutim, prvi čovjek Županijskog HDZ –a Nediljko Dujić u vezi s tim je kazao kako je to pokazatelj koliku potporu HDZ –ovi kandidati imaju u Gradu i Županiji te da je svjestan da su odabrali ekipu koja zna, želi i može.


Josip Živković je novinarima  izjavio  da su on i njegovi prvi suradnici Ante Dobra i Mia Matić, kao kandidati za zamjenike gradonačelnika prava ekipa i dobar spoj. „Ja sam radio u gradskoj upravi i znam kako ona funkcionira. Anton Dobra je čovjek koji dolazi iz realnog sektora i dobro poznaje gospodarstvo i poduzetništvo, a Mia je mlada i stručna te jako dobro pozna potrebe mladih u Šibeniku“, kazao je Živković. Zajedno s njim bio je i Anton Dobra.

U blizini njihovog štanda bio je postavljen i treći izborni štand za prikupljanje potpisa za kandidature, onaj Hrvoja Zekanovića, ali na njemu barem tih prvih sat vremena nije bilo gotovo nikoga.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3