Datum objave: 12. Travanj 2017

Petar Baranović u utrci za gradonečelnika jer nije zadovoljan alternativama koje se nude

Diana Ferić
Diana Ferić

Petar Baranović ulazi u utrku za gradonačelnika Šibenika kao kandidat svoje stranke, Narodnih reformista i njihovog koalicijskog partnera, stranke Milana Bandića 365. iako mu to, kako je kazao na današnjoj konferenciji za novinare, nije bila laka odluka.

„To mi je jedna od najvažnijih i najtežih odluka u životu. Budući da sam obnašao funkciju dogradonačelnika u mandatu prošle gradske vlasti znam što to znači. Zašto sam se odlučio baš sada kandidirati? Rad u politici me naučio da je bolje pustiti da prođe parada i u međuvremenu vidjeti i čuti što drugi rade ili misle. Ali najvažnije je to što kao čovjek koji je u Šibeniku rođen i koji se u Šibeniku formirao kao osoba želim da ovaj grad napreduje i da rashodi za stipendiranje učenika i studenata budu dvostruko više nego za službena putovanja što sada nije slučaj. Jednostavno, nisam zadovoljan načinom na koji vode ovaj grad“, objasnio je Baranović.

 

Kazao je i kako je nezadovoljan alternativama koji se građanima nude na predstojećim izborima iako. istaknuo je među kandidatima ima ljudi koje smatra dobrima i s kojima je osobno dobar, ali misli da ne dogovaraju ni sadržajem ni formom. Otkrio je i kako je nekima nudio drukčije opcije i zajednički aranžman, ali da za to nije bilo sluha. Ustvrdio je kako je pratio da se „neke ljude doslovno prisiljava da prihvate kandidaturu“ te da neki svoje gradske organizacije ostavljaju na vjetrometini povlačeći se u neke sigurnije vode. Nije imenovao na koga misli, ali očito da je riječ o SDP –u i Franku Vidovići.

 

Baranović je objasnio i kako osjećao moralnu odgovornost da „uđe na megdan“ s aktualnim gradonačelnikom s obzirom na to da je bio dio vlasti koje je Šibenik pokrenula. „Dr. Županović se zbog godina povukao, Franko Vidović je stalno pokazivao želju da se kandidira za gradonačelnika pa je iznenada odustao, i nakon toga ostajem ja“, obrazložio je.

Kaže da mu nije jasno da neki u svojim programima pričaju o zračnoj luci ili zračnim liftovima u situaciji kada gradu nedostaju osnovne škole, recimo u Vrpolju gdje se školska zgrada raspada, kada djeca u predškolskom odgoju nisu izjednačena ili pak kada je na listi čekanja za Dom umirovljenika troznamenkasti broj građana ili pak kada se građanima nešto dvostruko skuplje naplaćuje ,a onda se tim novcem, kazao je, rastrošno raspolaže.

„ Moja kampanja će biti skromna i uglavnom ćemo biti među građanima, a ne kao neki stalno među novinarima“, zaključio je Baranović.

 

Reformisti će sa strankom Milana Bandića izaći i na izbore za Županijsku skupštinu.

Iz kategorije: Vijesti