Datum objave: 05. Travanj 2017

Studenti i profesori iz Bremena u Njemačkoj žele pomoći brendiranju Šibenika kao turističke destinacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Veleučilište u Šibeniku će uskoro ugostiti 15 studenata i dvoje profesora međunarodnog poslijediplomskog studija Međunarodnog biznisa pri Hochschule Bremen, City University of Applied Sciences koji će 10 dana provesti u Šibeniku i odraditi niz aktivnosti kao što su terenska istraživanja, ankete, analiza strateških dokumenata i trenutnog stanja među svim dionicima turističkog sektora kako bi predočili i ostavili Veleučilištu i gradu svoju studiju o brendiranju Šibenika i mogućnostima pozicioniranja na globalnoj areni svjetski poznatih turističkih destinacija.

Riječ je o suradnji koju su započeli Nijemci zainteresirani za turistički uzlet Šibenika. Kontaktirali su prvo Ured za gospodarstvo koji je kao partnera predložio Veleučilište što je ono sa zadovoljstvom i prihvatilo. Naime, ova visokoškolska institucija iz Njemačke već nekoliko godina posjećuje svjetska turistička mjesta i sa svojim studentima izrađuje projekte vezane za razvoj tih istih područja. To je izuzetno važno za lokalne zajednice jer se radi o obrazovanim, mladim ljudima koji svojom stručnošću, objektivnošću i multikulturalnom perspektivom mogu uvelike pomoći u iskorištavanju razvojnog potencijala kojeg određeno područje ima.

 

„Naši gosti će boraviti u Šibeniku te će im sjedište djelovanja biti, naravno Veleučilište, ali će se velik dio istraživanja odvijati „in situ“ te će tako posjetiti NP Krku, tvrđave, hotelsko naselje Solaris ne bi li tako dobili zaokruženu sliku i vjerodostojne rezultate. Rad na ovom projektu je velikim dijelom već započeo online istraživanjem i kontaktiranjem dionika u siječnju kako bi studenti stigli što bolje pripremljeni za završnicu u Šibeniku. Studenti, nastavnici i uprava Veleučilišta će također pomoći, a rezultati i Studija bit će predstavljeni zadnjeg dana programa,a očekujemo i sudjelovanje predstavnikalokalne uprave, turističkih zajednica, nacionalnih parkova, obrazovnih institucija, malog i srednjeg poduzetništva“, kažu na šibenskom Veleučilištu.

 

Iz kategorije: Vijesti