Petak, 31 Ožujak 2017 14:18

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Skradina, Antonijo Brajković kod ministrice Žalac potpisao ugovor

Napisao: 
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Skradina, Antonijo Brajković kod ministrice Žalac potpisao ugovor

Antonijo Brajković kao predstavnik Grada Skradina boravi danas u Zagrebu gdje je s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU, Gabrijelom Žalac, potpisao ugovor o sufinanciranju Programa uređenja nerazvrstanih cesta i ulica vrijedan 250 tisuća kuna.

 

- Program održivog razvoja lokalne zajednice koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja. Želim naglasiti da je Ministarstvo putem Poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata, do sada sufinanciralo ukupno 810 manjih infrastrukturnih projekta u iznosu od 226 milijuna kuna, čime je realizirano 25 % iskazanih potreba jedinica lokalne i područne samouprave za izgradnjom ili obnovom komunalne i socijalne infrastrukture. Cilj nam je, naravno, doseći još veći postotak realizacije iskazanih potreba, što ćemo i učiniti, kako kroz PORLZ tako i kroz druge programe koji su nam na raspolaganju jer mi smo tu zbog Vas - istaknula je ministrica Žalac prilikom svečanog potpisivanja ugovora o sufinanciranju projekata po Programu održivog razvoja lokalne zajednice


U ime korisnika, obratio se g. Đuro Bukvić, predsjednik Udruge općina te zahvalio Ministarstvu na dobivenim ugovorima i naglasio da će im dobivena sredstva pomoći stvoriti uvjete za gospodarstvo u ruralnim sredinama i zaustaviti trend odlijeva mladih s ruralnih područja.

Program se provodi po metodologiji ESI fondova, čime izravno doprinosi jačanju i daljnjem razvoju administrativnih kapaciteta samih korisnika, s ciljem učinkovitijeg povlačenja sredstava ESI fondova.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!