Datum objave: 21. Ožujak 2017

Petra Stupin, magistrica geografije, na putu prema profesionalnom usavršavanju u Barceloni

Šibenik News
Šibenik News

U ožujku 2017. godine, španjolska regija Katalonija odabrala je kao najbolju među prijavljenima, kandidatkinju iz Šibensko-kninske županije, Petru Stupin, magistrica geografije, za profesionalno i jezično usavršavanje u Barceloni.


Za četiri dana, točnije 25. ožujka, Petra započinje svoje šestomjesečno stažiranje u tvrtki BGEO OPEN GIS u Barceloni u Španjolskoj. Tijekom svog stažiranja, Petra će pohađati tečaj španjolskog jezika te sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima, a sve to u organizaciji programa Eurodyssee.

 

Ovom prilikom Šibensko-kninska županija poziva sve kandidate da aktivno pretražuju stažiranja ponuđena na stranici programa (www.eurodyssee.eu) obzirom da je sezona oglašavanja u tijeku.

 

- Pozivaju se i svi ostali mladi s područja Šibensko-kninske županije koji su zainteresirani za sudjelovanje u programu razmjene mladih „Eurodyssee“, da se uključe u program i prijave na Javni poziv za iskaz interesa koji je trajno objavljen na oglasnoj ploči i web stranici Šibensko-kninske županije - istaknula je koordinatorica projekta Lucija Aužina.

 

Šibensko-kninska županija se u travnju 2012. godine uključila u program „ Eurodyssee“ međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions - AER). Svrha Eurodyssée programa je omogućiti mladim ljudima (u dobi od 18 do 32 godine) da obavljanjem prakse u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja, steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina.

 

Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki te institucija da nalaze radna mjesta na kojima mladi mogu obaviti vježbenički staž i steći radno iskustvo.
 

Iz kategorije: Vijesti