Datum objave: 14. Ožujak 2017

Tvrđavi Barone nagrada Plautilla za najbolji turistički proizvod u organizaciji Turističke zajednice grada Solina

Šibenik News
Šibenik News

U grad Šibenik stiže još jedna nagrada. Riječ je o međunarodnoj kulturno – turističkoj nagradi 'Plautilla' koju je u kategoriji 'Najbolji turistički proizvod' dobila tvrđava Barone, odnosno Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik.

 

Dodjela nagrade dio je trećeg Međunarodnog kongresa povijesnih gradova u organizaciji Turističke zajednice grada Solina, hotela President Solin i grada Solin koji će se održati od 21.-24. ožujka ove godine.

 

Prvu 'Plautilla' stiže u Krešimirov grad, a nagrada se dodjeljuje u kategoriji „Povijesni grad“ gradovima ili ustanovama koji su se značajnim aktivnostima istaknuli u zaštiti i obnovi kulturno povijesne baštine.

 

- Drago nam je što je Grad Šibenik osvojio još jedno priznanje i to ono za ustanovu koju smo osnovali kako bi što kvalitetnije upravljala našim najznačajnijim kulturnim i turističkim atrakcijama, tvrđavama. Ovo je ujedno i priznanje našim tvrđavama, sv. Mihovil i Barone, zbog kojih čitav svijet dolazi u Šibenik - istaknuo je u priopćenju, gradonačelnik Željko Burić.

 

Tvrđava Barone, u kategoriji „Najbolji turistički proizvod“, osvojila je nagradu „Plautilla“, plaketu s brončanim znakom, za kvalitetnu i kreativnu interpretaciju kulturno povijesne baštine.

 

- Svojim radom, Tvrđava kulture Šibenik podiže svijest o očuvanju i vrednovanju spomeničkog i kulturnog nasljeđa, autohtonih lokacija i tradicije, ali isto tako i pomnim planiranjem, osmišljavanjem te organizacijom brojnih kulturnih i turističkih programa stvara pozitivni potencijal Šibenika i šibenskog područja. Na tragu iznimnih rezultata, svakodnevno podižemo ljestvicu i težimo ostati vodeća kulturna i turistička atrakcija u Dalmaciji. Ova nagrada je još jedna potvrda da smo zahvaljujući kvaliteti sadržaja kojeg pružamo stvorili pozitivan image i kod stručne javnost – pohvalila se Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik

 

Gradu Šibeniku i JU Tvrđava kulture nagrade će biti uručene na završnoj svečanosti kongresa u četvrtak 23. ožujka.

Iz kategorije: Vijesti