Datum objave: 11. Ožujak 2017

Župan Pauk lovcima: Očekujem dobro gospodarenje lovištima i dobru suradnju

Šibenik News
Šibenik News

Više od 400 lovaca i njihovih gostiju zabavljalo se sinoć u restoranu Atrium na šestom po redu lovačkom balu Šibensko-kninske županije. Ovaj tradicionalni bal održava u organizaciji Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije, a lovce i ljubitelje lovačih fešti do dugo u noć zabavljala je grupa „Dišpet“. Time su lovci proslavili uspješnu lovačku sezonu i najavili novu, koja počinje 1. travnja.

 

Prisutne je prigodnim riječima pozdravio župan Goran Pauk, te zahvalio Lovačkom savezu Šibensko-kninske županije i njegovom predsjedniku Nediljku Dujiću na njegovanju ove tradicije. Istaknuo je da u našoj županiji ima 29 zajedničkih otvorenih lovišta kojima gospodari 21 lovoovlaštenik, te da se na području naše županije nalazi i 9 državnih lovišta.

 

-  U Lovačkom savezu Šibensko-kninske županije ima vas preko dvije tisuće organiziranih u lovačke udruge i jedni ste od brojnijih i dobro organiziranih udruga s kojim županija već 10 godina dobro surađuje. Za slijedeće desetogodišnje razdoblje, za koje ovih dana slijedi i potpisivanje novih ugovora o produljenju zakupa prava lova, očekujem dobro gospodarenje lovištima i dobru suradnju, ali i vašu veću angažiranost, poduzetnost i inovativnost u osmišljavanju projekata koji će ovu gospodarsku djelatnost unaprijediti i doprinijeti razvoju ruralnog područja -  rekao je župan Pauk te naglasio da će i nadalje u svemu tome imati potporu i podršku Županije.

 

Pomoćnik ministra Ivica Francetić, u prigodnom obraćanju lovcima ispred Ministarstva poljoprivrede najavio je izmjenu zakona o lovstvu koji će bitno olakšati funkcioniranje lovačkih društava.

 

Među uzvanicima bili su i Marko Tomljanović, voditelj sektora lovstva pri ministarstvu poljoprivrede, Mladen Balić zamjenik predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza, saborska zastupnica i gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa suradnicima, načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić te brojni drugi gosti i uzvanici.
 

Iz kategorije: Vijesti