Datum objave: 08. Ožujak 2017

Predstavnici Turističke zajednice Županije na jednom od najjačih sajmova u svijetu

Šibenik News
Šibenik News

Nakon uspješno odrađenih sajmova u prva tri mjeseca gdje je Županija Šibensko kninska osim postojećih predstavila i nove proizvode ( prvenstveno u segmentu cikloturizma) i to na općim sajmovima u Beču, Münchenu , Londonu, Utrechtu, Stutgartu te na specijaliziranim sajmovima za aktivni turizam Utrechtu i Gentu, Turistička zajednica Šibensko - kninske županije u suradnji s TZ Grada Vodice i Javnom ustanovom Nacionalni park Krka predstavlja svoju ponudu na najvažnijem turističkom sajmu na svijetu - ITB BERLIN od 08.-12. ožujka.

 

Na prostoru od 160 000 m2, s više od 7 500 izlagača iz 190 država, očekuje se više od 170 000 posjetitelja od čega 120 000 iz poslovnog svijeta, gdje se predstavljaju najnoviji trendovi u turizmu kao i prognoze za nadolazeću sezonu.

 

ITB BERLIN je najznačajnija B2B platforma i odlična prilika za susrete poslovnih partnera, a brojne poslovne razgovore na prostoru TZŽ Šibensko - kninske rezervirali su i predstavnici naših hotelskih kuća.

 

 

Hrvatska turistička ponuda ove će se godine na sajmu u Berlinu predstavljati na štandu veličine 240 m2, a uz TZ Šibensko-kninske županije na štandu HTZ –a predstavljaju se i TZŽ Splitsko – dalmatinske , Dubrovačko – neretvanske, Krapinsko – zagorske, TZG Zagreb, Croatia Airlines, NP Plitvička jezera te 14 predstavnika iz realnog turističkog sektora.

 

Osim u Berlinu, TZŽ Šibensko - kninske trenutno nastupa i na specijaliziranom sajmu nautike Allt för sjön- Stockholm od 3.-12. ožujka, koji je jedan od najznačajnijih sajmova nautike u Skandinaviji sa preko 300 izlagača te preko 84 000 posjetitelja.

 

Zbog velikog interesa gospodarskih subjekata iz nautičkog sektora Turistička zajednica Šibensko - kninske županije je zakupila 20 m2 izložbenog prostora, gdje se predstavlja nautička ponuda Šibensko - kninske i Splitsko - dalmatinske županije te ponuda Adriatic Club International.

 

U suradnji s HGK – Županijska komora Šibenik kao suizlagača na sajmu je delegiran predstavnik nautike Boris Ninić , direktor marine Betina koji u funkciji voditelja B2B kornera predstavlja nautičku ponudu Šibensko kninske županije te organizira poslovne razgovore sa zainteresiranim poslovnim partnerima i nautičarima Skandinavije.



Skandinavsko tržište predstavlja ogroman potencijal u smislu produljena turističke sezone, te postoji veliki interes nautičara sa skandinavskog tržišta za Hrvatskom kao vodećom nautičkom destinacijom Mediterana.

 

 

Nakon spomenutih, Turistička zajednica Šibensko - kninske će tijekom ožujka nastupiti na štandu HTZ u Parizu, a u suradnji s Turističkim zajednicama Dalmatinskih županija i TZŽ Ličko senjske tijekom proljeća predstoje nam još nastupi na općem sajmu u Barceloni, te road show prezentacije po gradskim trgovima i šoping centrima u nama najbližim i najznačajnijim emitivnim tržištima Europe.

 

Kako turistički sajmovi i prezentacije služe kao dobra podloga za predstavljanje novih proizvoda, provođenje marketinških aktivnosti te općenito prezentiranje novosti u vezi s regijom kao turističkim odredištem, a poučeni dobrim rezultatima iz turističke 2016 Godine , TZŽ Šibensko - kninske će i dalje raditi na jačanju i pozicioniranju brenda naše Županije, a u cilju postizanja još boljih rezultata u 2017.  

Iz kategorije: Vijesti