Datum objave: 07. Ožujak 2017

Boris Dukić o izlasku iz HSS-a: Odlazim jer nam se nakon 113. godina oduzima sloboda djelovanja

Šibenik News
Šibenik News

Sve je manje seljačke sloga u redovima Hrvatske seljačke stranke. U samo jednom danu napustili su je članovi na čelnim mjestima s područja Šibensko - kninske županije. Nakon Tonija Turčinova, načelnika Općine Murter - Kornati, to je učinio i Boris Dukić, predsjednik Mjesnog odbora Zaton, ali i predsjednik Gradske organizacije HSS koji se o tome očitovao u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

 

Sa određenom dozom gorčine moram Vas izvijestiti da nakon pet godina provedenih na čelu gradske organizacije HSS-a u Šibeniku izlazim iz Stranke... Stranke koja unatoč teškim vremenima na ovim prostorima egzistira 113 g., ali kojoj se sada sputava sloboda djelovanja i odlučivanja.

 

Razlog mog izlaska leži u činjenici, da unatoč tome što je predsjednik Krešo Beljak na Glavnoj skupštini rekao da svaka gradska organizacija može ići na izbore kako joj odgovara i da u taj dio neće biti uplitanja, predsjednik županijske organizacije HSS-a Marin Mikšić to tumači na svoj način te gradsku organizaciju HSS-a Šibenik pokušava koristiti isključivo kao svoju monetu za potkusurivanje.

 

U takvim okolnostima od organizacije koja je bila zanimljiva gotovo svima za suradnju, postajemo jedna marginalna stranka na području grada, što mene ne zadovoljava, jer uvijek težim boljem.

 

S obzirom da me svi poznaju kao borca i čovjeka koji želi raditi i stvarati, primoran sam izaći iz takvog HSS-a kojem je, na gradskoj razini, onemogućeno da funkcionira i priprema se za nadolazeće lokalne izbore.

 

I dalje ću živjeti prema postulatima HSS-a i nauku braće Radić te ne prelazim u nijednu drugu stranačku opciju, već ću se posvetiti radu za moj Zaton, gdje se u skoroj budućnosti trebaju realizirati važni kapitalni projekti (kanalizacija, uređenje mrtvačnice...) koji iziskuju puni angažman.

 

Također se ovim putem želim zahvaliti svim svojim stranačkim kolegama, suradnicima i prijateljima na dosadašnjoj suradnji i zajedničkom djelovanju. 

 

 

 

Naslovna fotografija: Željko Krnčević

Iz kategorije: Vijesti