Datum objave: 07. Ožujak 2017

Nema kraja problemima Jadranske banke: Uhićen bivši predsjednik Uprave i njeni članovi

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Nema kraja problemima Jadranske banke d.d. Šibenik. U jutarnjim satima 7. ožujka šibenska policija privela je tri osobe zbog sumnje da su počinili kaznena djela. Riječ je o bivšem dugogodišnjeg predsjedniku Uprave Jadranske banke sa sjedištem u Šibeniku, te dvoje članova Uprave, dok je četvrti osumnjičenik uhićen u Čakovcu. 

 

Prema neslužbenim informacijama, među uhićenim osobama su Ivo Šinko, bivši predsjednik uprave, Mirko Goreta te Marija Trlaja, članovi uprave, dok je u Čakovcu priveden Nikola Žnidarić.

 

- Provodi se kriminalističko istraživanje u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom. Kriminalistička istraga provodi se nad tri fizičke osobe i jednom pravnom zbog sumnje u počinjene kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta - kazala je za Šibenik News, Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko - kninske o rezultatima dosadašnje istrage o sumnjivim poslovima u Jadranskoj banci.


Istraga na čelu sa Županijskim državnim odvjetništvom je u tijeku baš kao i pokušaji da se JABA proda nakon što je završena sanacija iste.  

 

Današnjim uhićenjima, kaže nam Kosor, prethodilo je nekoliko mjeseci opsežne istrage tijekom koje su se prikupljali materijalni dokazi kojima bi se opravdala sumnja u kaznena djela i njihove počinitelje. 

Iz kategorije: Vijesti