Datum objave: 04. Ožujak 2017

Stanovnici Šibenika nisu pošteđeni siromaštva: Nekima su kontejneri samoposluge

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Građevinske skele koje su 'opkolile' povijesnu jezgru Šibenika svakako će rezultirati ljepšim vizurama Krešimirovog grada - izvana. Ono što bljesak novog kamena neće sakriti jesu prazni džepovi stanovnika primoranih da zadovoljavanje egzistencijalnih potreba poput hrane pronađu kopanjem po kontejnerima.

 

Šibenik nije pošteđen siromaštva. Pogađa neimaština velik broj ljudi kojima turistička sezona donosi dvije utjehe - sunce da ih noću grije i plastične ambalaže.

 

Tek odnedavno oni koji oskudijevaju u hrani i odjeći, mogu računati i na pomoć neznanih sugrađana koji su se odazvali na poziv članova Kulturne udruge Fotopoetika koji su postavili kuke dobrote i pozvali Šibenčane da ostave iskoristive viškove za one kojima će to biti sve.

 

- Da nismo smatrali da u Šibeniku postoje potrebiti i dobri ljudi, kuke dobrote ne bi našle svoje mjesto u Krešimirovom gradu - poručili su danas iz Fotopoetike putem društvene mreže Facebook uz fotografiju koja jasno ilustrira potrebe pojedinih stanovnika grada.  

Iz kategorije: Vijesti