Datum objave: 03. Ožujak 2017

Šibenik s tvrđavama na Hrvatsko - britanskom forumu kao primjer dobre prakse upravljanja kulturnim dobrom

Šibenik News
Šibenik News

Grad Šibenik s revitaliziranim tvrđavama sv. Mihovil i Barone predstavljen je na Hrvatsko – britanskom forumu na temu ekonomija doživljaja i njezin utjecaj na gospodarski rast i razvoj s primjerima dobre prakse iz Velike Britanije i Hrvatske.

 

Forum je održan u četvrtak, 2. ožujka, u Zagrebu, a Krešimirov grad, odnosno Javnu ustanovu Tvrđava kulture Šibenik predstavila je Vera Jergović Bolanča.

 

- Drago nam je što je grad Šibenik prepoznat kao primjer dobre prakse u Republici Hrvatskoj te je dobio priliku predstaviti se na važnom forumu poput ovog. Naše zadovoljstvo tim je veće što na forumu uz Šibenik sudjeluju predstavnici prestižnih destinacija i događaja u Hrvatskoj, Rijeke kao europske prijestolnice kulture 2020. te Turističke zajednice grada Zagreba s projektom Adventa u Zagrebu - kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Grad Šibenik je na forumu predstavljen kroz rad i djelovanje ustanove Tvrđave kulture Šibenik, a kao panelist je sudjelovala Vera Jergović Bolanča.

 

- Kreiranje doživljaja koje posjetitelj može iskusiti na šibenskim tvrđavama u samom je vrhu svjetske prakse ekonomije doživljaja te su iskustva koja posjetitelj odnosi iz Šibenika prepoznata je na nacionalnom i internacionalnom nivou - istaknuto je na jučerašnjem panelu.

 

Forum se održava u organizaciji britanskog Veleposlanstva u RH i britanskog Ministarstva međunarodne trgovine u partnerstvu s Ministarstvom turizma RH, Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK), Britanskim poslovnim centrom u Hrvatskoj i tvrtkom Filipović poslovno savjetovanje.

 

Hrvatsko-britanski gospodarski forum o ekonomiji doživljaja otvorio je AndrewDalgleish, britanski veleposlanik u Hrvatskoj, a forumu su, uz mnoge druge uzvanike, nazočili ministar turizma Gari Cappeli i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.
 

Iz kategorije: Vijesti