Datum objave: 02. Ožujak 2017

Dani poslova u turizmu, nakon Zagreba i Osijeka, održat će se i u Kninu

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Dani poslova u turizmu održat će se u Kninu i to već ovog mjeseca, točnije 21. ožujka. Projekt 'Dani poslova u turizmu'  nastao je u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu.

 

CIlj projekta je osigurati bolju vidljivosti zanimanja u turizmu i mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor.

 

Prije Knina, jednodnevni program održat će se u Osijeku i Zagrebu, a uključuje predstavljanje poslodavaca na štandovima, panel rasprave i prikaz primjera dobre prakse.

 

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pojačano će promovirati mjere aktivne politike tržišta rada vezane za zapošljavanje, osposobljavanje i obrazovanje u turizmu kao i ostale redefinirane mjere aktivne politike zapošljavanja.

 

Ministarstvo turizma predstavit će natječaj i održati informativne radionice za „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“, sufinanciran u okviru Europskog socijalnog fonda. Kroz ovaj natječaj osigurana su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 31.500.000 kuna za ustanove za obrazovanje odraslih i udruge u sektoru turizma i ugostiteljstva. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000 kuna, dok je najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu 2.000.000 kuna.

 

 

Naslovna fotografija:Eko udruga Krka Knin, Facebook

Iz kategorije: Vijesti