Datum objave: 27. Veljača 2017

'Dolijala' osmeročlana skupina koja je 'haračila' kninskim područjem

Šibenik News
Šibenik News

Kninska policija stala je na kraj bandi koja od prosinca prošle godine provaljuje i pljačka na kninskom području.

 

Riječ je o osam osoba u dobi od 19 do 38 godina osumnjičenih za isto toliko kaznenih djela teške krađe, krađe, povrede tuđih prava. Među osumnjičenicima nalazi se i jedno dijete.

 

Oni su od prosinca prošle godine do sredine veljače provaljivali u obiteljske kuće i popratne objekte, krali su razne strojeve, alate, kućanske aparate, ali i alkohol i gorivo.

 

- Tijekom kriminalističkog istraživanja veći dio ukradenih predmeta je pronađen, kod osumnjičenih i drugih osoba kojima osumnjičeni ukradene predmete prodali. Za osumnjičenog 38-godišnjaka je utvrđeno da je s ciljem da osujeti ostvarivanje prava na stvari 32-godišnjakinji oduzeo klavijaturu na koju je ona imala založno pravio – izvještavaju iz Policijske uprave šibensko - kninske.


Ukupna nastala šteta ovim kaznenim djelima procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća kuna.


- Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 19-godišnjak i 22-godišnjak su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok će protiv ostalih osumnjičenika biti podnijeta kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, redovnim putem – obavještavaju iz Policijske uprave.
 

Iz kategorije: Vijesti