Datum objave: 24. Veljača 2017

Tišnjanski dragovoljci i veterani odaju počast preminulim suborcima u bitci za Dragišiće

Šibenik News
Šibenik News

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Tisno poziva na odavanje počasti hrvatskim braniteljima koji su prije 24 godine položili svoje živote u bitci za Dragišiće.


- Herojske pogibije hrvatskih vitezova Jakova Crvelina i Borisa Kartela prisjetit ćemo se u subotu 25. veljače u 15 sati u Dragišićima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod kapelice i spomen ploča, te svetom misom u župnoj crkvi sv. Duha u Tisnom u 17 sati - poručili su iz Udruge.

 

 

Tog 24. i 25. veljače 1993. godine počinjen je ratni zločin nad hrvatskim braniteljima koji još uvijek nije procesuiran, navode tišnjanski dragovoljci i veterani okupljeni udrugu.

 

- Paravojska paradržave 'Krajine' zarobila je deset hrvatskih branitelja koji su nakon šestosatne borbe ostali bez streljiva. Iz bezobzirne osvete zbog gubitaka koje su im nanijeli u borbi, neprijatelj je napravio pokolj među zarobljenicima, tako da su do zatvora u Kninu živa su stigla samo šestorica. Tijela mučki ubijenih Jakova Crvelina iz Tisnog i Borisa Kartela iz Putićanja su razmijenjena, kao i šestorica preživjelih, dok se sudbine i posljednja počivališta Borisa Troskota iz Kašića Banjevačkog i Borislava Periše iz Krkovića ni danas ne znaju - prisjećaju se tragične pogibije svojih suboraca.

 

 

U komemoraciji na mjestu stradanja sudjelovat će obitelji poginulih, predstavnici udruga branitelja iz Tisnog, Pirovca, Vodica, Stankovaca i Šibenika, predstavnici županije, gradova i općina, a dolazak su najavili i preživjeli sudionici ove bitke.

Iz kategorije: Vijesti