Datum objave: 09. Veljača 2017

FOTO: Neprimjerena anesteziološka ambulanta šibenske bolnice uskoro seli u novi prostor

Snježana Klarić
Snježana Klarić

S proljećem trebalo bi krenuti premještanje anesteziološke ambulante Opće bolnice Šibensko – kninske županije u nove prostorije. Najavila je to Sanja Jakelić, ravnateljica bolnice, svjesna da dosadašnja lokacija ambulante nije primjerena djelatnosti, a uvjeti neadekvatni.

 

- Ambulanta bi trebala biti na novoj lokaciji do kraja godine, a s premještanjem bismo trebali krenuti u ožujku. Premjestit ćemo je na novu lokaciju koju je prvo potrebno adaptirati – kazala je ravnateljica za Šibenik News, dodajući da svakako imaju u planu rješavanje problema ambulante.

 

U novom prostoru trebaju zamijeniti vodovodne i instalacijske cijevi i tek tada selidba može krenuti.

 


Anesteziološka ambulanta smještena je u podrumskim prostorijama zgrade u kojoj se nalaze Kirurgija, Interna, CIT te Odjel fizikalne terapije u produžetku samog prostora.


Čekaonica praktički i ne postoji jer se čeka u prolazu koji je derutan, mračan i hladan, osobito u zimskim mjesecima. Prostorije ambulante obična su četiri zida koja 'grle' skučen prostor pregrađen u prostoriju za medicinsku sestru i liječnika, odnosno liječnice koji vrše preglede pred operaciju.

 

 

Ovisno o njihovoj procjeni pacijent će se uputiti na operaciju no duže čekanje u hodniku prijeti zdravlju bolesnika pa postoji mogućnost da (relativno) zdrav čovjek ode doma s kakvom prehladom. I to najmanje.

 

Svega toga svjesni su u uredu ravnateljice zbog čega kreću sa skorim radovima na premještanju itekako važnog segmenta bolnice.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3