Datum objave: 06. Veljača 2017

Sud uputio poziv vjerovnicima: Rivijera ide u stečaj, upraviteljem imenovan Ivica Matas

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Otvoren je stečaj nad 'Rivijerom'. Odlučeno je tako u ponedjeljak, 6. siječnja, na Trgovačkom sudu u Zadru koji je za stečajnog upravitelja imenovan Ivica Matas iz Šibenika.


Sud je pozvao vjerovnike da u roku od 60 dana prijave svoje tražbine stečajnom upravitelju dok razlučni i izlučni vjerovnici moraju obavijestiti stečajnog upravitelja o svojim pravima.


Ročište za ispitivanje prijavljenih tražbina vjerovnika zakazano je za 3. svibnja tekuće godine, a za isti dan najavljeno je izvještajno ročište.


Sutkinja zadarskog Trgovačkog suda, Ana Markač pokrenula je stečajni postupak nad propalom 'Rivijerom' temeljem Potvrde o blokadi računa i novčanih sredstava ovršenika/dužnika Financijske agencije datiranu na 20. siječnja tekuće godine o evidentiranih 446 dana blokade te da s istim danom nepodmirene obveze iznose 41.478.142,54 kune.

 

- U prethodnom postupku o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka izjasnio se zastupnik dužnika po zakonu Nataša Ban (list spisa 270), koja je u bitnome navela da dužnik u vlasništvu ima nekretnine (kako knjižno, tako i izvanknjižno vlasništvo) sve pobliže kako je to i navedeno u prokazanom popisu imovine (list spisa 10 do 11), nadalje isti da je vlasnik dionica društava Autotransport d.d. i Pominvest d.d. (list spisa 12 do 13). Od pokretnina dužnik da ima u vlasništvu nekoliko motornih vozila i to dva kombi vozila i jedan osobni automobil, te osnovna sredstva po inventurnom popisu kako je to i navedeno u prokazanom popisu imovine (list spisa 14 do 19). Nadalje, dužnik da ima potraživanja od kupaca u zemlji i inozemstvu kao i potraživanja po danim zajmovima povezanim društvima – Autokamp Imperial Vodice d.d., te potraživanja po danim financijskim kreditima u zemlji (list spisa 20 do 38). Zastupnica dužnika nadalje je navela kako je žiro račun dužnika u blokadi od 14. listopada 2015. koji da je na navedeni dan iznosio 34.000.000,00 kn – stoji u Rješenju Trgovačkog suda.
 

Iz kategorije: Vijesti