Ponedjeljak, 06 Veljača 2017 12:39

#Hoćupunotogavažnijeg: Širi se otpor uvođenju vojnog roka

Napisao: 
#Hoćupunotogavažnijeg: Širi se otpor uvođenju vojnog roka

Ako nije na Facebooku, kao da se nije dogodilo. Da otpor uvođenju ponovne obveze služenja vojnog roka ne bi prošao neopaženo, pobrinuli su se autori nove stranice na spomenutoj društvenoj mreži. Tako od ponedjeljka, 6. veljače, svoj 'like' možete dati stranici nazvanoj 'Hoću #punotogavažnijeg, a ne vojni rok'.

 

- Dok Vlada želi uvesti vojni rok, koji će nam godišnje uzeti 300 - 400 milijuna kuna, mi želimo #punotogavažnijeg! A Plenkoviću je to ionako sitan novac - poručili su autori Facebook stranice koja je dosad prikupila 412 palčeva gore.

 

Mnogi su stranicu dočekali s odobravanjem, a osim 'like' ostavili su i svoje komentare što točno žele umjesto vojnog roka. Neki žele sretniju budućnost, neki financiranje neprofitnih medija.

 

- Želim da sve škole imaju iste uvjete, jednosmjensku nastavu, dvorane, grijanje. Wc u školi, a ne izvan škole i bez vode - jedna je u nizu želja čije bi financiranje vjerojatno stalo u onih 300, 400 milijuna prethodno spomenutih kuna.

 

Tragom riječi velikog Horacija 'Bella matribus detestata' ili Majke mrze ratove i žele punotogavažnijeg za svoju djecu.

 

 

 

 

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!