Datum objave: 30. Siječanj 2017

Dio županije narednih dana bez vode, znaju li to i stanovnici

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Još od nedjelje, 29. siječnja, pojedina mjesta na području Šibensko – kninske županije imaju problema s vodoopskrbom zbog radova na glavnim tranzitnim vodovodnim cjevovodima u sklopu gradilišta obilaznice Vodice.

 

Takvo stanje, ovisno o gradu ili naselju, potrajat će do sredine tjedna, a pojedine općine i mjesni odbori službenu informaciju od Vodovoda i odvodnje d.o.o. dobili su tek u ponedjeljak, 30. siječnja.

 

- Nikakvu službenu obavijest nismo dobili o prekidu vodoopskrbe niti kao Mjesni odbor niti kao vatrogasno društvo. Savjetujemo da pripremite dovoljno zalihe vode, a cisterne će biti ispred Vatrogasnog doma na raspolaganju - obavijestio je Boris Dukić, predsjednik Mjesnog odbora Zaton svoje sumještane putem društvene mreže.

 

Upravo je Vodovod i odvodnja čelne ljude Zatona i Prvića putem Facebooka obavijestio o mogućim poteškoćama s vodoopskrbom narednih dana.

 

Ranije su istu obavijest široj javnosti prenijeli putem Centra za obavješćivanje te putem medija kao i Ureda gradonačelnika Grada Šibenika. Ista se našla na internetskoj stranici Vodovoda kao i pripadajućem Facebook profilu.

 

Općine Tribunj, Murter – Kornati, Stankovci i Tisno istu su obavijest dobili sredinom dana 30. siječnja.

 

- Također koristimo ovu priliku da obavijestimo načelnike općina da će se za područja koja ostaju bez vode postaviti cisterna s vodom, i to u Zatonu kod vatrogasnog doma i u Stankovcima kod caffe bara Bila Vlaka. Ukoliko bude potrebe za postavljanjem dodatnih cisterni, njihove lokacije ćemo pravovremeno objaviti – priopćila je Anita Vlaić iz Vodovoda.

 

Jesu li informacije poslane pravodobno i na prave adrese te jesu li ista došla do stanovnika gradova i naselja znat će se narednih dana ovisno o potrebi za vodom koju jesu ili nisu unaprijed osigurali.
 

Iz kategorije: Vijesti