Datum objave: 25. Siječanj 2017

Šibenske šape pozdravljaju najavu ministra Tolušića o novom zakonu o usmrćivanju životinja

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Nakon stupanja na snagu stupanje na snagu zabrane uzgoja životinja za krzno 1. siječnja 2017., ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ponovno je izazvao oduševljenje prijatelja životinja.

 

- Ja sam protiv usmrćivanja životinja. U RH već imamo i šest no kill skloništa, i smatram da ubijanje ne bi trebao dopustiti ni novi zakon. No, pričekajmo njegovo donošenje – poručio je Tolušić i izazvao odobrenje brojnih ljubitelja životinja koji podržavaju ovakve riječi.


Među onima koji dižu palac gore ministru poljoprivrede su i članovi inicijative Šibenske šape koji brinu o napuštenim životinjama.

 

- Svakako pozdravljamo ovakvu odluku i nadamo se da neće ostati samo na najavi već da će se i provesti u djelo. Istovremeno smatramo da bi lokalne samouprave trebale više raditi na edukaciji javnosti i sistematskom godišnjem programu kastracija i sterilizacija pasa i mačaka koji nemaju uzgojnu dozvolu u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede – poručili su članovi Šibenskih šapa.

 

- Postojeći Zakon o zaštiti životinja dopušta usmrćivanje životinja u skloništima nakon 60 dana. Takva odredba suprotna je zaštiti životinja i uhodanoj praksi onih skloništa u Hrvatskoj koja ne usmrćuju životinje i čiji rad pokazuje brojne pozitivne rezultate. To nije u skladu ni s voljom građana koji već dugo čekaju prestanak ubijanja pasa. Ne žele da njihov novac odlazi na ubijanje, već na kastraciju, zbrinjavanje i udomljavanje životinja te na edukaciju javnosti, što dovodi do dobrih rezultata u interesu životinja i ljudi – poručili su Prijatelji životinja na svojim mrežnim stranicama.

 

 

Naslovna fotografija: Šibenske šape
 

Iz kategorije: Vijesti