Datum objave: 23. Siječanj 2017

Od utorka još teže prometovanje Šibenikom, počinju radovi pred uređenje Poljane

Šibenik News
Šibenik News

Od utorka 24. siječnja za sav promet u oba smjera bit će zatvorena Ulica Vladimira Nazora u Šibeniku zbog početka radova na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži uz Poljanu, kako bi nesmetano moglo početi njezino uređenje. Gradilište će danas biti pripremljeno za početak radova koje će izvoditi tvrtka Gradex and CO iz Zaboka.

 

 

- To znači da će na dionicu radova koja počinje od bivšeg kina Tesla do bočnog ulaza u perivoj Roberta Visianija u ponedjeljak stići strojevi, znakovi i ostalo potrebno da bi radovi mogli početi. Očekujem da će radovi sve skupa trajati deset dana. Nakon toga će promet prema rivi i od rive prema centru biti normaliziran -  kazao je Miho Mioč, direktor šibenskog poduzeća Vodovod i odvodnja d.o.o.


Radovi vrijedni 1,86 milijuna kuna, bez PDV-a, potom će biti nastavljeni od zgrade Erste banke u blizini Poljane, prema Šupukovoj kući do trgovine Tommy na Mimincu. Prema ugovoru, radovi na izmještanju vodovodnih cijevi će trajati ukupno tri mjeseca.

 

- Ovi su radovi zapravo dio mega projekta aglomeracije Šibenik, ali zbog uređenja Poljane najprije ćemo napraviti taj dio tako da, kad počne uređenje, u 'tijelu' Poljane više neće biti nikakvih cijevi - napominje Mioč.

 

 

Zahvatom kojom je predviđeno anuliranje vodovodne cijevi koja presijeca Poljanu bi se trebao sanirati i problem plavljenja prometnice ispred Poljane za vrijeme jačih kiša.

Iz kategorije: Vijesti