Četvrtak, 19 Siječanj 2017 10:12

Ankica Arbutina predsjednica Studentskog vijeća Veleučilišta u Šibeniku, Ivan Babić izabran za pravobranitelja

Napisao: 
Ankica Arbutina predsjednica Studentskog vijeća Veleučilišta u Šibeniku, Ivan Babić izabran za pravobranitelja

Ankica Arbutina jednoglasno je izabrana za predsjednicu Studentskog zbora Veleučilišta u Šibenik na drugoj izbornoj sjednici Studentskog zbora. Ankica je ujedno bila i jedina kandidatkinja za mjesto predsjednice Zbora za razliku od mjesta pravobranitelja za koje su konkurirala dva imena, Jelena Perić i Luka Banić. 

 

Nakon izbora, Ankica Arbutina zahvalila se svim članovima zbora na ukazanom povjerenju. Obećala je da će se nastaviti zalagati za dobrobit i boljitak studenata, te pozvala predstavnike sa studija Prometa i Upravnog studija da u ovom sazivu aktivnije predstavljaju svoje studije, piše na mrežnoj stranici Veleučilišta.

 

Luka Banić i Jelena Perić, kandidati za mjesto pravobranitelja, u javnom glasovanju dobili su po šest glasova.

 

- U raspravi koja je uslijedila, Ivan Babić je predložio kompromisno rješenje, da oba kandidata budu uključena u obavljanje pravobraniteljske dužnosti. Predloženo je da se na toj dužnosti rotiraju nakon 6 mjeseci. Nakon rasprave, dogovoreno je da će se nova funkcija zamjenika pravobranitelja regulirati posebnim aktom koji će biti pripremljen za iduću sjednicu Studentskog zbora. Jelena Perić je povukla svoju kandidaturu, nakon čega je Luka Banić izabran za studentskog pravobranitelja sa deset glasova za i dva suzdržana glas - obaviještavaju iz Veleučilišta.

 

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!