Datum objave: 19. Siječanj 2017

Petrina o Plenkovićevom nastupu u sabornici: Plenki i HDZ i svi koji su vladali od '90.-tih su 'nečiji projekt'

Snježana Klarić
Snježana Klarić

O reakciji Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade RH u na sjednici u Hrvatskom saboru od srijede, 18. siječnja, kada je premijer pokazao svoje druge lice, ono koje ne odaje sliku staloženog diplomata s putovnicom EU kakvog ga se hrvatska javnost naviknula gledati, ne prestaje se pričati.

 

Štošta za reći imao je i načelnik Općine Primošten, Stipe Petrina koji je podsjetio da je upravo on još ranije skrenuo pozornost na drugo lice premijera.

 

Nakon što je saborski zastupnik Živog zida, Branimir Bunjac isprovocirao Plenkovića da je briselski projekt, premijer mu je odgovorio na način koji dosad nije bio uobičajen u komunikaciji prvog čovjeka HDZ-a.

 

- Vi meni sporite legitimitet hrvatskih birača i usuđujete se proglasiti me nečijim projektom. E, nećete. Jedna od ključnih zadaća, moja osobna kao političara, ali i kao predsjednika Vlade i predsjednika stranke, bit će politička argumentirana bitka i rasprava protiv vas i vaše politike i vaše demagogije i vašeg neznanja i vašeg dovođenja u zabludu brojnih hrvatskih birača – odgovorio je Plenković u sabornici.

 

- Danas se pokazalo da je Plenković samo još jedna "lijepo upakirana laž" i ništa više. Čuvajte se onih koji na "opravdanu kritiku" i "opravdanu sumnju " ovako reagiraju. Plenković je danas pokazao da je stvarno "dobro izučio zanat", zanat kako "pilu okreniti naopako" i ništa drugo – komentirao je Petrina na svom Facebook profilu, dodajući:

 

- Tko imalo razmišlja svojom glavom i pozna neke zakonitosti koje vladaju u RH od osnutka jasno mu je da je Plenki kao i SVI DO SADA samo NEČIJI PROJEKT koliko kod to Plenkoviću i HDZ- u smetalo. Jasno je da je HDZ "nečiji projekt " da je tek političko krilo tih "mračnih i apsolutno ANTIHRVATSKIH centara moći" koji stvarno vladaju i upravljaju RH – navodi primoštenski načelnik.


Petrina tvrdi da je stanje onakvo kakvim ga opisuje Plenković vlasnički list Republike Hrvatske naslijeđen 1990. bio bi 1/1.

 

- On to danas nije a uskoro će biti 0/0 . Zato svako "pranje" ili bilo kakvo objašnjene kojim se pere ili objašnjava Plenković samo potvrđuje istinu da su svi koji su vladali od 1990. do danas "nečiji projekti'' . Oni svakako nisu projektirani da Hrvatskoj i građanima bude bolje, već naprotiv da svima nama bude gore – zaključuje Petrina.
 

Iz kategorije: Vijesti