Datum objave: 11. Siječanj 2017

Društvo arhitekata demantiralo pročelnicu: Bilo je primjedbi na GUP

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Društvo arhitekata Šibenik (DAŠ) demantiralo je Marlenu Roša Dulibić, pročelnicu Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Šibenika. Naime, pročelnica je svojedobno kazala kako nitko nije imao imao primjedbe na prijedlog Izmjena i dopuna (cjelovite) Generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Šibenika. 

 

Upravo je DAŠ imao nekoliko primjedbi i odnosile su se na benzinsku crpu na mulu Krke. U priopćenju medijima, ali i Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja DAŠ navodi kako su od Grada Šibenika, prije javne rasprave, dobili prijedlog GUP-a u kojemu nije postojala benzinska crpka na obali ni u tekstualnom ni u kartografskom prikazu.

 

Sve njihove primjedbe nalaze se u Izvješću javne rasprave, a dvije (primjeda br. 6 i br. 32) odnose se na benzinsku crpku na obali. 

 

DAŠ-ova primjedba br. 6 odnosila se na potrebu da se na lokaciji mula Krke i benzinske stanice provede arhitektonski natječaj iz razloga što se benzinska izmješta s te pozicije, a spomenuti prostor postaje javni prostor. 

 

- Traži se obveza provođenja arhitektonskog natječaja kao najkvalitetnijeg načina dobivanja strukovnog rješenja za gradski projekt na lokaciji mulo Krke - INA benzinska stanica - navodi DAŠ u priopćenju koje potpisuje predsjednik Društva, Dario Crnogača.

 

Osim toga, Društvo arhitekata Šibenik dalo je primjedbu br. 32 kojom se traži da se u članku  45. točno definiraju lokacije benzinskih postaja što se odnosi na sve benzinske postaje. 

 

No da stvar bude bolja, u Izvješću s javne rasprave nije navedena primjedba na članak 45. nego je 'greškom' upisan članak 71. 

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti