Datum objave: 04. Siječanj 2017

Gradonačelnik Burić potpisao trideset stipendija zaslužnim šibenskim studentima

Šibenik News
Šibenik News

Gradonačelnik Željko Burić danas je u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić potpisao ugovore o stipendiranju 30 šibenskih studenata koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili kriterije i dobili financijsku potporu Grada Šibenika.

 

- ove akademske godine Grad Šibenik nastoji, u okviru svojih mogućnosti, olakšati mladima. Nadam se da ćemo ovim sredstvima bar malo pomoći i roditeljima oko obrazovanja njihove djece. Grad Šibenik aktivno radi na tome da mladi, obrazovni kadar ostaje u našem gradu, a jedna od mogućnosti je i Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora. Završen je i projekt Studentskog doma Palacin kroz koji će Šibenik dobiti suvremeni objekt za boravak i učenje studenata iz Hrvatske i inozemstva - kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić, čestitavši studentima na ostvarenim stipendijama.

 

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Šibenika raspodijelilo je ukupno 30 stipendija u tri kategorije. U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je ukupno 15 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa.

 

U kategoriji studenata prve godine diplomskih studija Grad Šibenik dodijelio je šest stipendija, dok je u kategoriji za studente viših godina studija dodijeljeno devet stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa.

 

Visina sredstava ostaje u dosadašnjim okvirima, odnosno 700,00 kn mjesečno. Grad Šibenik, pored 30 novih stipendija, stipendira još devet studenata iz prethodnih godina.
 

Iz kategorije: Vijesti