Datum objave: 01. Siječanj 2017

Novogodišnje kupanje na Banju prepuno lijepih iskustava

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Točno u podne 1. siječnja temperatura mora na gradskoj plaži Banj u Šibeniku iznosila je sedam Celzijevih stupnjeva. Bilo je to sasvim dovoljno da se ekipa novogodišnjih kupača, njih 21, ne obeshrabri i ne odustane od aktivnosti s prvog dana nove godine koja polako, ali sigurno prerasta u tradiciju.

 

 

Novogodišnje kupanje na Banju u organizaciji JK Val, Grada Šibenika i lokalne Turističke zajednice ponovno je privukao dvadesetak najhrabrijih, a među njima bilo je ne samo Šibenčana već i Raslinjana, ali i Nijemaca te ne samo muškaraca već i žena kojima prvi siječanjski dan nije bilo prepreka da zaplivaju u estuariju rijeke Krke.

 

 

Za poklone, sportske kapice narančaste boje, pobrinuo se Hrvatski vaterpolski savez, a cijela manifestacija bila je u znaku vodenih sportova, odnosno jedriličarstva, veslanja i, naravno, vaterpola koji je Šibeniku donio i olimpijsku medalju u 2016. godini.

 

 

Tradicionalno novogodišnje kupanje na plaži Banj s najljepšim pogledom na Krešimirov grad okupio je velik broj posjetitelja koji se nisu samo divili ludilu novogodišnjih kupača već su uživali u popratnom programu punom dobre glazbe i prigodnih delikatesa.

 

 

Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Vijesti