Petak, 30 Prosinac 2016 10:43

Grad Vodice ugostiteljima prepolovio stopu poreza na potrošnju

Napisao: 
Grad Vodice ugostiteljima prepolovio stopu poreza na potrošnju

Vijećnici u vodičkom Gradskom vijeću prihvatili su prijedlog gradonačelnice Branke Juričev Martinčev o dodjeli potpore male vrijednosti za ugostitelje kojom se porez na potrošnju ugostiteljima u tom gradu smanjuje s tri na jedan i pol posto.

 

- Odlukom o dodjeli potpore male vrijednosti za ugostitelje koji plaćaju porez na potrošnju u svim mjesecima, osim za vrijeme pune turističke sezone – u srpnju, kolovozu i rujnu – porez će, umjesto tri posto od 1. siječnja 2017., biti svega 1,5 posto - kazala je Juričev Martinčev.

 

Tom bi se mjerom trebalo olakšati poslovanje toj, za Grad Vodice, važnoj gospodarskoj grani, dodaje gradonačelnica te ističe kako će to ujedno i motivirati vlasnike ugostiteljskih objekata da ne rade samo tri ljetna mjeseca, kao i da zbog velikih i novih troškova nastalih poreznom reformom ne povećavaju cijenu svojih usluga.

 

Vodička Gradska uprava prva je u Hrvatskoj, nakon najavljene porezne reforme i rasta poreza u ugostiteljstvu s 13 na 25 posto, na taj način izišla u susret lokalnim ugostiteljima, motivirajući ih da rade tijekom cijele godine i zadrže stare cijene.

 

 

Izvor: Lider.hr

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!