Datum objave: 28. Prosinac 2016

Dobra vijest: Poliklinika Vita i dalje upisuje za magnetsku rezonancu o trošku HZZO -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Dobra vijest za žitelje Šibensko - kninske i Zadarske županije! Poliklinika Vita u Šibeniku nastavlja s upisivanjem pacijenata za magnetsku rezonancu o trošku Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje budući da je HZZO s tom poliklinikom potpisao ugovor i za prva tri mjeseca u 2017. godini, dok se ne utvrdi koliko će ubuduće pregleda oni financirati, kako doznajemo od Zorana Kneževića vlasnika te poliklinike i predsjednika HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb.

On je kao čelnike te udruge bio na nedavnom sastanku u Zagrebu s aktualnim ministrom zdravlja Milanom Kujundžićem i čelnim ljudima HZZO -a i ohrabren je onih što je čuo, kada je riječ o odnosu tog ministarstva prema privatnim zdravstvenih ustanovama. "Moram priznati da me je ministar Kojundžić ugodno iznenadio. Bio sam i prije na takvim sastancima, ali sam prvi put imao osjećaj da netko slušao ono što govorimo i da uvažava naše stavove" ističe on. To mu ulijeva nadu da će ubuduće privatni sektor u zdravstvu biti uvažavan o bolje tretiran.

Zbog razumijevanja nadležnog ministarstva i HZZO -a u rujnu, listopadu i studenom je povećan broj pacijenata koji o trošku HZZO -a imali pravo na magnetsku rezonancu u Viti pa su liste čekanja na tu vrstu pregleda u Šibensko - kninskoj i Zadarskoj županiji smanjene na samo 30 dana. "Kažem samo jer je to najkraći rok čekanja kod nas. U neki županijama, usporedbe radi. sada upisuju pacijente za preglede u 2018. godini", ističe Knežević.


U ta tri mjeseca u Viti je na magnetskoj rezonanci bilo po 150 dodatnih pacijenata. "Radili smo doslovno dan- noć, u dvije smjene te subotom s punim kapacitetom, ali se pokazalo da je to bio ispravan potez HZZO -a", dodaje.

U Poliklinici Vita koja uz zadarsku bolnicu jedina ima magnetsku rezonancu i to vrlo suvremenu, vjeruju da će, kada s u narednoj godini uspostavi novi sustav financiranja zdravstvenih usluga, povećati broj pacijenata koji će na trošak HZZO -a moći kod njih koristiti magnetsku rezonancu.
 

Iz kategorije: Vijesti