Srijeda, 28 Prosinac 2016 10:25

Ovo jednostavno nije u redu: Pomozimo našem susjedu osigurati uvjete za dostojan život

Napisao: 
Ovo jednostavno nije u redu: Pomozimo našem susjedu osigurati uvjete za dostojan život

Antonio Lučić, radijski voditelj skrenuo je pozornost javnosti na čovjeka koji živi sam dvije ulice dalje od njega, invalid je i nema nikog svog.

 

- Životari u uvjetima koje ne možete ni zamisliti i koje su ispod svake crte dostojanstva, bez struje i vode, bez primjerene prostorije, namještaja. Ništa. Kod mene dolazi, uzima vodu za piće – piše Šibenčanin o potrebitom čovjeku iz svog susjedstva.

 

Obećao mu je pomoći za Božić, no pomoć se udvostručila kad se voditelju pridružila Ksenija Savić s još jednim paketom za čovjeka koji živi u nemilosti života bez ičega.

 

 

- Dočekao sam i još dodao čarape i kapu i hranu koja može bez hladnjaka. Koliko – toliko da osjeti da barem za Božić nije sam. Odnio sam mu to i njegova reakcija je bila nevjerica da se netko njega sjetio, a ne pozna ga. Svi se u biti s njim rugaju, ignoriraju i nitko nikad nije došao vidjeti kako 'živi' – piše Lučić na svom profilu na društvenoj mreži Facebook.


Lučiću čovjek ipak nije posve nepoznat. Još ovo ljeto postavio mu je nov prozor na trošnu kuću u kojoj živi no potrebno je više od toga.

 

- Nemoćan sam da tu išta uradim, ali kad bih mu mogao nabaviti neki kontejner ili barem kamp kućicu da se ne smrzava u ovom očaju. Slike koje objavljujem i ova priča nije samopromocija – upozorava voditelj, te nastavlja.

 

 

- Već je ovo neki krik zbog nepravde u kojoj se nekada pojedinci nađu. Ipak ima duša koji osjete i od svoga malo otkinu komadić... Kao društvo smo postali skroz amputirano od empatije , Crkva također ....Koliko god budem mogao pomoći ću mu iako ne znaš ni sam odakle početi kada nema apsolutno - ništa ?!...Ipak nema predaje... – poručio je Lučić uz zahvalu prijateljici Kseniji koja je pružila ruku dobrote.

 

Njegov apel za pomoć čovjeku koji živi u nehumanim uvjetima ne samo u Lučićevom susjedstvu već našem gradu naišao je na pozitivne reakcije, a prva se javila, naravno, Ksenija predlaže da se male ruke slože i naprave veliku gestu i pruže topao dom ovom čovjeku.

 

 

- Ovim putem pozivam sve moje prijatelje da se uključe u akciju da pomognemo ovom čovjeku. Pomoći možete na razne načine novčano, poslati paket s nekim sitnicama- Ja vjerujem da smo u stanju sakupit svi zajedno 20-tak tisuća kuna koliko bi koštala kamp kućica da se ovaj gospodin spasi od leda i uvjeta u kojima ne bi trebao živjeti niti jedan čovjek na Zemlji. Nečije malo njemu će biti puno hvala svima koji će se odazvati od srca! - poručila je Ksenija.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!