Datum objave: 28. Prosinac 2016

Ovo jednostavno nije u redu: Pomozimo našem susjedu osigurati uvjete za dostojan život

Šibenik News
Šibenik News

Antonio Lučić, radijski voditelj skrenuo je pozornost javnosti na čovjeka koji živi sam dvije ulice dalje od njega, invalid je i nema nikog svog.

 

- Životari u uvjetima koje ne možete ni zamisliti i koje su ispod svake crte dostojanstva, bez struje i vode, bez primjerene prostorije, namještaja. Ništa. Kod mene dolazi, uzima vodu za piće – piše Šibenčanin o potrebitom čovjeku iz svog susjedstva.

 

Obećao mu je pomoći za Božić, no pomoć se udvostručila kad se voditelju pridružila Ksenija Savić s još jednim paketom za čovjeka koji živi u nemilosti života bez ičega.

 

 

- Dočekao sam i još dodao čarape i kapu i hranu koja može bez hladnjaka. Koliko – toliko da osjeti da barem za Božić nije sam. Odnio sam mu to i njegova reakcija je bila nevjerica da se netko njega sjetio, a ne pozna ga. Svi se u biti s njim rugaju, ignoriraju i nitko nikad nije došao vidjeti kako 'živi' – piše Lučić na svom profilu na društvenoj mreži Facebook.


Lučiću čovjek ipak nije posve nepoznat. Još ovo ljeto postavio mu je nov prozor na trošnu kuću u kojoj živi no potrebno je više od toga.

 

- Nemoćan sam da tu išta uradim, ali kad bih mu mogao nabaviti neki kontejner ili barem kamp kućicu da se ne smrzava u ovom očaju. Slike koje objavljujem i ova priča nije samopromocija – upozorava voditelj, te nastavlja.

 

 

- Već je ovo neki krik zbog nepravde u kojoj se nekada pojedinci nađu. Ipak ima duša koji osjete i od svoga malo otkinu komadić... Kao društvo smo postali skroz amputirano od empatije , Crkva također ....Koliko god budem mogao pomoći ću mu iako ne znaš ni sam odakle početi kada nema apsolutno - ništa ?!...Ipak nema predaje... – poručio je Lučić uz zahvalu prijateljici Kseniji koja je pružila ruku dobrote.

 

Njegov apel za pomoć čovjeku koji živi u nehumanim uvjetima ne samo u Lučićevom susjedstvu već našem gradu naišao je na pozitivne reakcije, a prva se javila, naravno, Ksenija predlaže da se male ruke slože i naprave veliku gestu i pruže topao dom ovom čovjeku.

 

 

- Ovim putem pozivam sve moje prijatelje da se uključe u akciju da pomognemo ovom čovjeku. Pomoći možete na razne načine novčano, poslati paket s nekim sitnicama- Ja vjerujem da smo u stanju sakupit svi zajedno 20-tak tisuća kuna koliko bi koštala kamp kućica da se ovaj gospodin spasi od leda i uvjeta u kojima ne bi trebao živjeti niti jedan čovjek na Zemlji. Nečije malo njemu će biti puno hvala svima koji će se odazvati od srca! - poručila je Ksenija.
 

Iz kategorije: Vijesti