Datum objave: 16. Prosinac 2016

Franko Vidović: Treba utvrditi je li nova koncesija INA-i na mulu Krke stvar pogodovanja ili nemara

Šibenik News
Šibenik News

Radovi na izgradnji novog hotela na obali u Šibeniku samo što nisu počeli no pravi dim izazvala je reakcija investitora na činjenicu da se INA-i smiješi novih 20 godina koncesije za benzinsku crpku  mulu Krke. Nema tko o tome nije pisao, nema tko o tome nema što za reći uključujući Franka Vidovića, saborskog zastupnika i predsjednika GO SDP.

 

Vidović je svoje rekao, kaže, ranije, ali i sad u priopćenju koje donosimo u cijelosti.

 

''Kako je danas objavljeno u medijima, na opravdano nezadovoljstvo investitora, koji bi poslije pet godina borbe napokon trebali dobili građevinsku dozvolu za izgradnju luksuznog butik hotela sa 4 zvjezdice na obali u Šibeniku, i najavu da će odustati od projekta vrijednog 6 milijuna eura iz razloga jer je Grad Šibenik produljio koncesiju INA-i za benzinsku crpku ispred budućeg hotela, Gradonačelnik je nonšalantno odgovorio, citiram: “Osobno bih radije da se pumpa makne. Moramo se držati ugovora, a INA se pokazala nefleksibilnom…”.


Ovim želim podsjetiti javnost da sam već upozoravao na štetnost odredaba Nagodbe od 30. travnja 2014. godine koju je Grad Šibenik, odnosno gosp. Burić zaključio sa INA-om, a radi „navodnog“ rješavanja problematike TEF-a.


Predmetnom nagodbom se Gradonačelnik iz samo njemu poznatih razloga, obvezao da će u slučaju da INA ne dobije koncesiju za benzinsku crpku na Obali na novih 20 godina (iako je davanje koncesije u nadležnosti Lučke uprave, a ne Grada Šibenika), isplatiti INA-i određeni novčani iznos, te s tim ciljem dostavio INA-i i bankarsku garanciju u iznosu od 4.048.860,00 kuna.


Sve to je rezultat toga što je Gradonačelnik, iz samo njemu poznatih razloga, predmetnom Nagodbom buduće „navodno“ rješenje problema INA-e kao vjerovnika na zemljištu TEF-a, te eventualno premještanje benzinske crpke na Vanjskom povezao s produljenjem koncesije INA-i za benzinsku crpku na Obali.


Dakle, Gradonačelnik ne govori istinu kad kaže da bi on osobno da se benzinska crpka makne, jer je upravo on ta osoba koja je ugovorila da će slijedećih 20 godina benzinska crpka biti na šibenskoj obali.


Mislim da javnost mora znati istinu, odnosno tko je krivac te javnost mora sama prosuditi je li Gradonačelnik to učinio da bi nekom pogodovao ili je to rezultat čistog nemara.


U svakom slučaju, kao što se pokazalo i u slučaju zemljišta TEF-a, (a što je nedavno potvrdio i ministar Marić), tako se i u slučaju benzinske crpke, bespotrebno rasipao novac poreznih obveznika jer ništa, ama baš ništa Gradonačelnik nije uspio riješiti zaključenom Nagodbom, osim potrošiti milijune i zadužiti Grad Šibenik.''

 

 

Iz kategorije: Vijesti