Datum objave: 16. Prosinac 2016

Projekt uspostave Centra za nove tehnologije i poduzetništvo prijavljen na Europski fond

Šibenik News
Šibenik News

Grad Šibenik prijavio je projekt uspostave Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut u zoni Podi na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj, Razvoj poslovne infrastrukture, Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“.

 

Svrha projekta je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga u svrhu poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta na području Šibensko – kninske županije.

 

- Uspostavom centra Trokut na prostoru zone Podi nastavljamo s poticanjem razvoja malih i srednjih poduzetnika na području grada Šibenika. Opremljen i funkcionalan centar služit će kao centralno mjesto za pružanje novih i kvalitetnijih usluga za rast i razvoj malih i srednjih poduzetnika. Infrastruktura ovog centra služit će im kao servisno mjesto te će biti prilagođeno njihovu radu i potrebama - kazao je gradonačelnik grada Šibenika Željko Burić.

 

Partneri Grada Šibenika u projektu su Podi Šibenik d.o.o. i Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, dok su suradnici na projektu Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe, Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilište u Zagrebu-Šibenik, Veleučilište u Šibeniku, Tehnička škola Šibenik, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

 

Prijavljen iznos sredstava iznosi 27.722.245,10 kuna.

 

Iz kategorije: Vijesti