Utorak, 13 Prosinac 2016 13:23

FOTOKRITIKA: Ovo nije reprezentativna slika Šibenika, nego sramota za grad koje ima previše

Napisao: 
FOTOKRITIKA: Ovo nije reprezentativna slika Šibenika, nego sramota za grad koje ima previše

U Šibeniku je posebno popularno prebrojavanje stepenica u staroj gradskoj jezgri i veoma je važno da upravo Šibenik, kao najstariji samorodnih hrvatski grad, ima više stepenica nego li, na primjer, svjetska hit destinacija Dubrovnik. I dok jedni broje, drugi fotografiraju one stepenice koje predstavljaju svojevrsnu opasnost za prolaznike.

 

O dotrajalim i urušenim kamenim stepenicama povijesne jezgre ne vodi se računa, tek rijetki prolaznik na to će regirati. Jedna od njih je i naša čitateljica (podaci poznati redakciji) koja nam je poslala fotografiju dotrajalih stepenica u Ulici Jurja Barakovića uz molbu da je objavimo.

 

- Evo ovako izgledaju skale koje svi turisti i prolaznici fotografiraju, mislim da ovo nije baš reprezentativna slika za Šibenik, molim Vas da objavite, možda gradski oci koji često prolaze tom ulicom, saniraju ovu sramotu za grad koje u centru grada ima previše - piše nam čitateljica ogorčena zatečenim stanjem stepenica u samom centru Krešimirovog grada.

 

Hodajući kolegiji kad se prstom upire u propadajuće nogostupe, urušene stepenice i dotrajale šetnice stvar su  pogodnog trenutka određenih političkih stranaka dok konkretna sanacija problema nije aktivnost o kojoj se razmišlja.

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!