Datum objave: 12. Prosinac 2016

OŠ Juraj Šižgorić domaćin natjecanja mladih robotičara

Šibenik News
Šibenik News

Udruga StartUp Šibenik u suradnji s Gradom Šibenikom u utorak, 13. prosinca bit će domaćin drugog kola Croatianmakers lige. Riječ je o natjecanju u robotici, u kojem sudjeluje više od 360 škola i ustanova, a uključeno je više od osam tisuća učenika iz cijele Hrvatske.

 

U prostoru osnovne škole Juraj Šižgorić udruga StartUp Šibenik bit će domaćin drugog kola za regiju Šibenik u kojoj se ove godine natječe 14 ekipa s ukupno 56 natjecatelja iz Šibensko-kninske županije.

 

U prvom kolu Croatianmakers lige, održanom prošlog mjeseca, četveročlana ekipa udruge StartUp Šibenik pobijedila je u konkurenciji jedanaest sastava u regiji Šibenik, a u ukupnom su poretku zauzeli drugo mjesto u čitavoj Hrvatskoj. Natjecanje u holu OŠ Juraj Šižgorić započet će u utorak 15 h, a male robotičare u 15.30 posjetit će i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta.

 

Podsjetimo, grad Šibenik započeo je seriju „Techteens“ kompjuterskih radionica u kojoj se djeca u najmlađoj dobi uče osnovama programiranja, a od ove školske godine u suradnji s udrugom StartUp Šibenik djeca se uče i osnovama robotike.
 

Iz kategorije: Vijesti