Datum objave: 07. Prosinac 2016

Tvrtka EVN daje stipendije dvojici uzornih učenika šibenske Industrijske škole do kraja školovanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Tvrtka EVN koja u Dalmaciji, pa tako i u Šibeniku gradi plinski distribucijski sustav stipendirat će dvojicu učenika drugog razreda plinoinstalatera šibenske Industrijsko - obrtničke škole i to Roka Ilića i Renata Živković s po 500 kuna mjesečno do kraja njihovog trogodišnjeg školovanja.

 

Budući da je riječ o maloljetnicima ugovor o stipendiranju potpisale su danas s Nediljkom Bešlićem, voditeljem poslovnice EVN -a u Zadru njihove majke, a nazočni su bili čelni ljudi Šibensko - kninske županije i Županijske obrtničke komore. To je druga godina da ta tvrtka stipendira po dvoje učenika iz Šibenika i Zadra. Roka i Renata predložila je njihova nastavnica jer su uzorni učenici. Kazali su nam kako su sretni zbog te pogodnosti te da se nadaju kako će im to pomoći da nakon školovanja pronađu posao. Njihovih dvoje starijih kolega koji su lani dobili stipendiju, na žalost, su bez posla.

Nediljko Beščlić je novinarima kazao kako je EVN -u u interesu da ta struka plinoinstalatera opstane jer grade distributivnu mrežu, ali takvi kadrovi kod njih ne mogu naći posao jer je njihov posao montaža unutarnjih plinskih instalacija nakon što mreža bude izgrađena. Po njegovim riječima bilo bi dobro takve sposobne i obučene mlade ljude stimulirati da samo otvaraju svoje obrte, ali to ne mogu bez majstorskog ispita.

 

 

Ugovor o stipendiranju potpisan je danas jer je u Industrijskoj školi organiziran Dan otvorenih vrata pod nazivom " Otkrij svoje talente" u sklopu Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju koji traje do 9. prosinca. Tako su danas i Industrijskoj školi predstavljene mogućnosti zapošljavanja u strukovnim zanimanjima, organizirano je i savjetovanje o karijeri, predstavljeni su projekti obnovljivih izvora energije, posjetili su ih osnovci iz OŠ Tina Ujevića, a neke tvrtke poput NCP -a RBŠ upoznali su zainteresirane učenike s profilima radnika koje oni traže kao i mogućnostima usavršavanja na radnom mjestu.
 

Iz kategorije: Vijesti