Datum objave: 03. Prosinac 2016

Po prvi put zaslužni volonteri i organizatori volontiranja bit će nagrađeni

Šibenik News
Šibenik News

Idući tjedan diljem svijeta bit će obilježen Međunarodni dan volontera, osoba čiji angažman zajednicu unutar koje djeluju čine ljepšim, ugodnijim mjesto za život onima kojima je pomoć potrebna.

 

Međunarodni dan volontera obilježit će se i u Šibeniku kada će 5. prosinca po prvi put biti dodjeljene Nagrade za volontere i organizatore volontiranja.

 

- Obilježavanjem 5. prosinca - Međunarodnog dana volontera, nastoji se aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Cilj organizacije Nagrade za volontere i organizatore volontiranja u Šibeniku je poticanje volonterskog rada u lokalnoj zajednici i to nagrađivanjem volonterskog doprinosa pojedinaca i organizacija koje organiziraju volontiranje. Svečanom dodjelom Nagrade za volontere i organizatore volontiranja, koja je otvorena za javnost, želi se dati podrška promicanju volonterizma u Šibeniku - objašnjavaju iz Savjeta mladih Grada Šibenika čiji su članovi pokrenuli ovu hvalevrijednu dodjelu.

 

Dodjela Nagrada za volontere i organizatore volontiranja bit će održana u ponedjeljak, 5. prosinca, u Gradskoj vijećnici s početkom u 18 sati.

 


 

Iz kategorije: Vijesti