Datum objave: 30. Studeni 2016

Donosimo dio svađe Stipe Petrine i Nediljka Dujića na sjednici Županijske skupštine

Diana Ferić
Diana Ferić

Govornica Skupštine Šibensko - kninske županije na današnjoj je sjednici pretvorena u pozornicu za prepucavanja najprije između nezavisnog vijećnika Stipe Petrine, predsjednika Skupštine Nediljka Dujića i župana Gorana Pauka, a potom, između Petrine i Dujića. Njihov je verbalni okršaj, na točki dnevnog reda o Prijedlogu proračuna za 2017. ,  trajao više od deset minuta bez da je tema bila dotaknuta, a sve je počelo Petrininom neumjesnom primjedbom na račun Dujićevog porijekla.

 

Nediljko Dujić i župan Pauk reći će da je to Petrini  jedina namjera da ih provocira samo kako bi privukao pozornost javnosti te da je nepristojan i da vrijeđa, a Petrina da svojim istupima želi razgoliti stanje u Županiji. Bijes čelnih ljudi Županije Petrina je najprije izazvao kada je ustvrdio da su u županijskoj skupštini normalni vijećnici u manjini što su shvatili kao vrijeđanje vijećnika. Petrina se opravdavao da nikog nema namjeru vrijeđati i  zaključio da bi, da su, kako je ponovio normalni u većini, stanje u Županiji bilo puno bolje, a odluke Skupštine drukčije.

 

Evo jednog od dijaloga:

 

Stipe Petrina je najprije predsjedniku Skupštine Dujiću kazao da je davno izbačen iz takta,a da to i ne zna te da je pozvao da bude pristojan iako "zna odakle potječe".

 

 Dujić: Vi provocirate sve normalne ljude. To radite već deset godina. Želite me isprovocirati. Ja dobro vodim sjednice Županijske skupštine, trudim se uvažavati sve i biti pristojni Ja sam nekoliko kopalja iznad Vas i vašeg načina vođenja politike. Dolazim s prostora koji je star 3 000 godina, a s tim se sigurno ne može pohvaliti područje s kojega vi potječete. Jedino što radite ovih deset godina je da govorite da smo mi lopovi i kriminalci. Da imate argumente već bi nas prijavili. Ali vama to nije cilj niti Vam je cilj bilo što predlagati. Vi samo želite pozornost u javnosti i kada s ugase kamere vi ćete ušutjeti.

 

Petrina: Navedite po kojoj točki Poslovnika možete ovako prekidati vijećnika i onemogućavati mu da kaže što želi, ako uopće znate za poslovnik...

 

Dujić nakon što je Petrina za vijećnike HDZ -a kazao da su čopor:: Ne možete vrijeđati članove Skupštine. Kako Vas nije sram! Zbog načina na koji već godinama govorite u javnosti građani se zgražaju, a iza vaših leđa se zgražaju i vaši prvi suradnici. Ja te Vaše istupe toleriram tri i pol godine i pokušavam biti tolerantan, ali danas to nemam više namjeru raditi. Ja ću sada uzeti 3 i pol minute, kao vijećnik, jer i ja sam vijećnik, da Vam kažem što zaslužujete i odgovarat ću Vam argumentima pa da vidimo tko ima više argumenata.

 

Petrina, citirajući poznatu mudrost iz Alana Forda: Omča i kravata pristaju mi uz vrat, mogu biti gospodin, mogu biti tat. Pogledajte što je HDZ napravio Hrvatskoj. Sve je u rukama stranaca, umirovljeni profesori gladni kopaju po kontejnerima... Vi nikad niste uvažavali argumente već silu kao argument.

 

Dujić: Sve što govorite u Hrvatskoj događalo s eu bivšoj državi koja je imala inflaciju od tisuću posto i naslijedili smo puno problema. Ne kažem da i mi nismo griješili, ali vi sve hoćete zatefteriti HDZ -u...

 

Nakon toga Petrina je predložio Dujić da se smiri i da će mu on pokazati čakru na tijelu koja će mu u tome pomoći, pa je onda Dujić citirao Mao Ce Tunga, Petrina je primijetio kako je upravo Mao Ce Tung izvorište HDZ -ove politike, Dujić je na to odgovorio da ni Petrini njegovo učenje nije strano i tako redom

 

 

Iz kategorije: Vijesti