Datum objave: 29. Studeni 2016

Predstavnici Grada Šibenika na najvećoj europskoj konferenciji poslovnih anđela

Šibenik News
Šibenik News

U Zagrebu je, u organizaciji Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE, započela najveća europska konferencija poslovnih anđela, investitora i startupa „EBAN WinterUniversity“.

 

Na dvodnevnoj konferenciji sudjeluje 1500 sudionika, od toga 400 poslovnih anđela i preko 100 startupova, među njima su i predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika te udruge StartUp Šibenik, koji su već ranije razvili zapaženu suradnju.

 

Konferenciju je jutros u dvorani Vatroslava Lisinskog otvorila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a na brojnim aktivnostima prisutni su i gradonačelnik Željko Burić te zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

- Grad Šibenik njeguje duh kreativnosti i poduzetništva te je prepoznao potrebe svojih mladih, kreativnih snaga. I ova konferencija ima za cilj privlačenje poduzetnika i stvaranje preduvjeta za razvoj novih ideja. Ponosni smo na sjajnu suradnju koju imamo s predstavnicima CRANE-a i na udrugu StartUp Šibenik koja je zaživjela u našem gradu - kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Grad Šibenik i Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE usko surađuju posljednjih nekoliko godina što svjedoči i iznimno posjećena Startup srijeda koja je održana na Tvrđavi Barone u nazočnosti predsjednika CRANE-a Davorina Štetnera.

 

Štand udruge StartUp Šibenik na konferenciji EBAN WinterUniversity izazvao je pažnju brojnih sudionika u sklopu kojeg je, između ostalog, prezentiran inovativni proizvod Cap&Slice, patentirano rješenje za čuvanje i rezanje polutrajnih i trajnih kobasica.

 

Program konferencije bit će ispunjen panelima, govorima i predavanjima najvećih stručnjaka na području poduzetništva i investicija koji će sudionicima približiti najnovije trendove u startup industriji.

 

Među govornicima koji će se predstaviti su, između ostalih, BruceDickinson, frontmenIronMaidena, komercijalni pilot i poduzetnik, JohannHansmannn, najbolji europski ealrystage investitor, DovMoran, izumitelj USB sticka, PeterCowley, poslovni anđeo godine u Velikoj Britaniji i mnogi drugi.
 

Iz kategorije: Vijesti