Utorak, 22 Studeni 2016 11:40

Cappellijeva Cro kartica: Hrvatski radnici dobit će prve turističke vaučere 2018.

Napisao: 
Cappellijeva Cro kartica: Hrvatski radnici dobit će prve turističke vaučere 2018.

Prvi turistički vaučeri ili tzv. Cro kartice trebale bi se početi dijeliti 2018. godine. Barem je takav plan ministra turizma Garija Cappellija koji je projekt naslijedio od svog prethodnika Antona Klimana. Kako će to sve funkcionirati, odnosno koliki iznos će biti na raspolaganju građanima, tek treba definirati, piše tportal.

 

Na stolu su dva modela. Prema prvom ukinuo bi se postojeći regres do 2.500 kuna, a uveo bi se turistički vaučer do 10.000 kuna godišnje. U drugom scenariju vaučer bi iznosio do 5.000 kuna, uz zadržavanje regresa.

Određeni postotak za smještaj, a ostalo za hranu i piće te ostalo

 

Novac bi poslodavci uplaćivali na poseban bankovni račun, a građani bi ga trošili putem Cro kartice, slično kao što sad koriste karticu tekućeg računa. Odredio bi se i postotak za pojedinu kategoriju troškova. Zasad je prijedlog taj da se 50 posto ograniči za smještaj, oko 30 posto za hranu i piće, a ostatak novca bi bio za muzeje, wellnesse i sličan sadržaj.

 

Karticu bi građani mogli koristiti za odmor u kontinentalnoj Hrvatskoj tijekom čitave godine te izvan sezone na moru.

 

Koji će od dva modela biti odabran, odlučit će se u pregovorima Ministarstva turizma s Ministarstvom financija, poslodavcima i sindikatima. Država će putem poreznih olakšica stimulirati poduzetnike da omoguće svojim djelatnicima Cro kartice. Razmatra se uvođenje olakšice kod poreza na dobit u iznosu od 25 pa sve do 100 posto uplaćenog iznosa za turistički vaučer.

 

 

CIjeli tekst pročitajte klikom na poveznicu - TURIZAM.

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!